Luxemburgilaisen kuohuviinin aromimaailma on täynnä punaisten marjojen sävyjä. Viinissä on punaherukkaa, vadelmaa, mansikkaa sekä yrttejä. Lähes kuiva maku tuo lisäksi mieleen kypsän punaisen omenan. Burgerin pikkelöity kaali ja kurkku tuovat ruokaan särmää ja korostavat viinin kypsän marjaista aromimaailmaa.
Alkon tuotesivu
Haukiburger leipäjuustolla
40 min + maustumiseen 1-12 h
Ainekset:
600 g haukifileetä (ruodottomana)
2 dl kermaa
2 munanvalkuaista
2 tl suolaa
Paistamiseen:
voita
Pikkelöity kaali ja -kurkku:
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa
1 kurkku ohuina viipaleina
1/2 punakaali ohuina suikaleina
Piparjuurimajoneesi:
2 dl majoneesia
2 rkl raastettua piparjuurta
Lisäksi:
4 Reissumies-leipää (tumma Reissumies)
200 g leipäjuustoa
salaattia
Valmistusohje:
1. Valmista pikkelöidyt kasvikset edellisenä päivänä. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Jäähdytä.
2. Aseta kurkku sekä punakaali omiin astioihin ja kaada liemi puoliksi molemmille.
3. Anna maustua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
4. Valmista haukipihvit. Jauha kala monitoimikoneessa hienoksi.
5. Lisää loput ainekset koneen pyöriessä. Jauha tasaiseksi massaksi.
6. Muotoile massa käsin pihveiksi.
7. Paista pihvejä voissa pannulla, kunnes ne saavat kauniin värin. Kypsennä pihvit loppuun uunissa 120 asteessa noin 12 minuuttia.
8. Pihvien kypsyessä, sekoita majoneesin ainekset.
9. Kuumenna leivät uunissa rapeiksi.
10. Kokoa hampurilainen. Aseta salaattia leivän päälle, seuraavaksi punakaalia, haukipihvi, viipale leipäjuustoa, kurkkua ja majoneesia. Laita kansi päälle, purista hieman kasaan ja nauti.