Hersyvän marjainen, eloisan hapokas ja kieltä kutitteleva, pirskahteleva rosee muistuttaa aromeiltaan punaisia marjoja, kuten kirsikkaa, herukkaa, mansikkaa – myös karviaista. Kuhacevichen hapokkuus pehmentää viiniä ja tuo sen kypsän marjaista luonnetta herkullisesti esiin. Mahtava yhdistelmä!
Alkon tuotesivu
Pinkki kuhaceviche
Ainekset:
1 greippi
1 rkl punajuurimehua
400 g kuhaa kuutioina
1 mieto chili
½ punasipuli ohuina viipaleina
korianteria
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
4 ohutta viipaletta vesimelonia
1 granaattiomena
suolaa
Valmistusohje:
1.Leikkaa vesimelonista neljä hyvin ohutta kiekkoa. Leikkaa melonikiekot kuorettomiksi ja pakasta.
2. Valmista ceviche. Kuori greippi veitsellä. Leikkaa greipistä noin 12 kalvotonta lohkoa. Purista jäljelle jääneestä greipin rangasta mehu talteen.
3. Sekoita greippi- ja punajuurimehu. Laita kuhakuutiot laakeaan astiaan ja kaada mehuliemi päälle. Anna maustua kylmässä 20 minuuttia.
4. Lisää hienonnettu chili, kuorittu ja viipaloitu punasipuli sekä korianterin lehdet kalan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Halkaise granaattiomena ja kopsuttele lusikan avulla siemenet talteen.
6. Aseta kohmeiset vesimeloniviipaleet tarjoilulautasille, ripottele pinnalle suolaa. Annostele kuhaceviche melonin reunoille, lisää greippiviipaleet sekä granaattiomenan siemenet.