Kesäisen raikas sauvignon blanc ja lämminsavulohikulho ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Viini on hedelmäisen hersyvä, täynnä raparperin, karviaisen, mustaherukkapensaan lehtien ja omenan aromeita. Kuiva ja mineraalinen viini on klassinen yhdistelmä savustetun lohen ja siitä valmistetun, kesäisen kulhoruoan seuraan.
Alkon tuotesivu
Lämminsavulohikulho
4 annosta
gluteeniton
20 min
Ainekset:
4 munaa
300-400 g lämminsavulohta
sitruunamarinoitua perunasalaattia
tillikurkkuja
piparjuurikermaviiliä
tilliä
Sitruunamarinoitu perunasalaatti:
500-600 g pieniä keitettyjä perunoita (uusia perunoita)
1 sitruuna
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Piparjuuri-kermaviili:
1 prk kermaviiliä
2 tl piparjuuritahnaa
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Tillikurkut:
1/2 kurkku kuutioina
2 rkl väkiviinaetikkaa
2 tl sokeria
ripaus suolaa
3 rkl tuoretilliä hienonnettuna
Valmistusohje:
1. Keitä munia, noin 4 minuuttia. Jäähdytä.
2. Valmista perunasalaatti. Paloittele perunat lämpiminä kulhoon. Sekoita joukkoon yhden sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy ja mausteet. Anna maustua hetki.
3. Valmista kastike. Sekoita kermaviilin joukkoon muut ainekset ja anna maustua hetki.
4. Tee tillikurkut. Laita kurkkukuutiot kannelliseen astiaan. Lisää loput aineet. Sulje kansi ja ravistele maut sekaisin.
5. Kokoa annos tarjoilukulhoihin. Lusikoi kulhoon ensin perunasalaatti ja paloittele viereen lohi. Lisää puolitetut kananmunat ja tillikurkut. Viimeistele kastikkeella ja tuoreella tillillä.