viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kesäinen sauvignon blanc ja lämminsavulohikulho

24 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Uusi-Seelanti

Kesäisen raikas sauvignon blanc ja lämminsavulohikulho ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Viini on hedelmäisen hersyvä, täynnä raparperin, karviaisen, mustaherukkapensaan lehtien ja omenan aromeita. Kuiva ja mineraalinen viini on klassinen yhdistelmä savustetun lohen ja siitä valmistetun, kesäisen kulhoruoan seuraan.

Alkon tuotesivu

Lämminsavulohikulho

Lämminsavulohikulho

4 annosta
gluteeniton
20 min

Ainekset:
4 munaa
300-400 g lämminsavulohta
sitruunamarinoitua perunasalaattia
tillikurkkuja
piparjuurikermaviiliä
tilliä

Sitruunamarinoitu perunasalaatti:
500-600 g pieniä keitettyjä perunoita (uusia perunoita)
1 sitruuna
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Piparjuuri-kermaviili:
1 prk kermaviiliä
2 tl piparjuuritahnaa
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Tillikurkut:
1/2 kurkku kuutioina
2 rkl väkiviinaetikkaa
2 tl sokeria
ripaus suolaa
3 rkl tuoretilliä hienonnettuna

Valmistusohje:
1. Keitä munia, noin 4 minuuttia. Jäähdytä.
2. Valmista perunasalaatti. Paloittele perunat lämpiminä kulhoon. Sekoita joukkoon yhden sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy ja mausteet. Anna maustua hetki.
3. Valmista kastike. Sekoita kermaviilin joukkoon muut ainekset ja anna maustua hetki.
4. Tee tillikurkut. Laita kurkkukuutiot kannelliseen astiaan. Lisää loput aineet. Sulje kansi ja ravistele maut sekaisin.
5. Kokoa annos tarjoilukulhoihin. Lusikoi kulhoon ensin perunasalaatti ja paloittele viereen lohi. Lisää puolitetut kananmunat ja tillikurkut. Viimeistele kastikkeella ja tuoreella tillillä.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä