Raikas, punasävytteisen marjainen, yrttisyyttä tulviva ja eloisan kukkainen roseeviini sopii makean mausteisuutensa ansiosta herkullisen tomaattipiirakan seuraan. Italialaisen roseen ja ranskalaisen tomaattipiirakan yhdistelmä vie sinut Italian ja Ranskan rivieralle – suoraan Välimeren auringon alle.
Alkon tuotesivu
Ranskalainen tomaatti-dijonpiirakka
Ainekset:
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
125 g voita huoneenlämpöisenä
1 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
3 pihvitomaattia
1 sipuli
½ tl suolaa
2 dl gruyere-juustoa raastettuna
1 rkl karkeaa dijonsinappia (kokojyvä)
1 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
ripaus oreganoa
Valmistusohje:
1.Valmista piirakkataikina. Nypi jauhot ja voi sekaisin.
2. Lisää mukaan suola ja lopuksi vesi. Vaivaa, kunnes taikina on tasaista.
3. Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija 24 cm). Nosta piirakkavuoka jääkaappiin 20 minuutiksi.
4. Viipaloi täytteen tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Suolaa sipulit ja tomaatit kevyesti. Tämä poistaa niistä hieman nestettä ja pohja ei pääse vetymään.
5. Ota piirakkavuoka jääkaapista ja levitä sinappi pohjan päälle. Ripottele juusto sinapin päälle. Asettele tomaatti- ja sipuliviipaleet limittäin vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Ripottele päälle lopuksi oreganoa ja mustapippuria.