Puhdaspiirteisen hedelmäinen, omenaa, persikkaa, hunajamelonia ja sitruksisuutta hersyilevä, kroatialainen kuohuviini on erinomainen kumppani toast skagenille. Alkukesän kunniaksi sgaken saa uuden olomuodon pieninä voileipäkakkuleivoksina. Viinin mineraaliset, sitrushedelmäiset aromit ja pehmeät kuplat tekevät kuohuviinistä erinomaisen kumppanin näille moderneille klassikoille.
Alkon tuotesivu
Skagen-voileipäkakku leivoksina
Ainekset:
1 iso vuokaleipä, viipaloitu (esim. vaalea ja juureen tehty)
1 dl smetanaa
1 dl majoneesia
100 g piparjuurituorejuustoa
1/2 ruukkua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
pari tippaa tabascoa
suolaa
mustapippuria
150 g kirjolohen mätiä
150 g katkarapuja
Kostutukseen:
vedellä laimennettua sitruunamehua
Pinnalle:
1 dl smetanaa
50 g mätiä
ruohosipulia
mustapippuria
Valmistusohje:
1. Sulata katkaravut siivilässä. Valuta mäti, jos se on vetistä.
2. Vatkaa 2 dl smetanaa vaahdoksi. Ota puolet smetanasta ja lisää sen joukkoon majoneesi, tuorejuusto ja silputtu ruohosipuli. Mausta sitruunamehulla, tabascolla, suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa leipäviipaleet kuorettomiksi. Voit tehdä leivoksista pyöreitä tai suorakaiteenmuotoisia. Ota leivistä pienellä pyöreällä muotilla pohjia tai puolita viipaleet.
4. Levitä puolet leivistä työlaudalle. Sipaise viipaleille pullasudilla laimeaa sitruunamehua. Levitä leiville kerros tuorejuustoseosta ja nokareet mätiä.
5. Paina päälle toinen kevyesti kostutettu leipäviipale. Lisää kerros tuorejuustoseosta ja katkarapuja.
6. Lisää päälle kolmannet kostutetut leipäviipaleet. Peitä leivokset kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
7. Koristele leivokset lopulla vatkatulla smetanalla, mädillä, katkaravuilla ja ruohosipulilla. Pyöräytä pinnalle mustapippuria.