Tällä viikolla syödään ja juodaan itävaltalaista! Ruoaksi kokataan klassikko eli wieninleike. Sen kaveriksi valitsin punaviinin, jossa on kypsän marjaisia, hapankirsikkaisia, herukkaisia ja mausteisia aromeja. Viinissä on jopa eläimellisyyttä, tallin taustaa ja survottua puolukkaa – aromeja, jotka täydentävät mukavasti ruokaa. Myös viinin marjainen hapokkuus sopii leivitetylle herkulle mainiosti.
Alkon tuotesivu
Wieninleike ”Wiener Schnitzel”
4 annosta
maidoton
valmistusaika 25 min
Ainekset:
4 viipaletta (á 180 g) vasikan sisäpaistia
1/2 tl suolaa
2 munaa
1/2 dl vehnäjauhoja
(1/4 tl jauhettua valkopippuria)
1 dl korppujauhoja
rypsiöljyä friteeraukseen
Lisäksi:
vihreitä papuja
sitruuna
Valmistusohje:
1. Nuiji vasikanlihaviipaleet n. 2 mm ohuiksi leikkeiksi (tai pyydä kaupan lihamestaria tekemään se).
2. Mausta liha suolalla.
3. Vatkaa munien rakenne rikki laakeassa astiassa. Mittaa vehnäjauhot lautaselle ja mausta halutessasi valkopippurilla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.
4. Kääntele lihaviipaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.
5. Kuumenna parin sentin kerros öljyä paistinpannussa. Paista leikkeet kullanruskeiksi ja rapeiksi, noin 1-2 minuuttia per puoli.
6. Nosta leikkeet hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Tarjoa mahdollisimman nopeasti esimerkiksi keitettyjen vihreiden papujen ja sitruunan kanssa tai kokeile lämmintä perunasalaattia.