Tämä maukas Juran alueen roseekupliva tuo veden kielelle mansikkaisilla, vadelmaisilla, kirsikkaisilla ja hennon paahteisilla – jopa kukkaisilla aromeillaan. Viinin suutuntumaa ryhdittävät eloisat kuplat ja se jättääkin ryhdikkään, mutta tasapainoisen jälkivaikutelman. Viini on todellinen moniottelija ruokien kanssa, joten siitä saa erinomaisen kuohuviinin vappupöydän erilaisten herkkujen seuraan. Kokkaa helppo vappubrunssi uunipellillä ja nauti roseekuohuvan kera.
Alkon tuotesivu
Brunssi uunipellillä
3 annosta, 25 min
Ainekset
1–2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
1 rkl öljyä
1 tl rakuunaa tai oreganoa, kuivattua
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
250 g varsiparsakaalia
2–3 viipaletta hiivaleipää
öljyä
100 g pehmeää vuohenjuustoa tai fetaa
4 munaa
sormisuolaa
mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
2. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla, kunnes sienet saavat vähän väriä. Mausta seos yrttimausteella, mustapippurilla ja suolalla ja siirrä ainekset uunipellille.
3. Puolita isoimmat varsiparsakaalit, sivele öljyllä. Levitä parsakaalit pellille muiden kasvisten päälle.
4. Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi ja edelleen kolmioksi. Sivele leiville öljyä ja lisää leipäpalat pellille.
5. Laita pelti 200-asteiseen uuniin 7 minuutiksi.
6. Ota pelti uunista ja tee ainesten väleihin tilaa munille. Valuta munat varovasti pellille. Murenna päälle juusto.
7. Jatka kypsennystä, kunnes munanvalkuaiset ovat hyytyneet. Mausta munat kevyesti sormisuolalla ja pippurilla. Tarjoa brunssiruoka lämpimänä tai haaleana.