viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kuhaconfit ja Viinilehden Vuoden samppanja

14 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Samppanja Champagne

Tällä kertaa Viikon viinivinkissä suosittelen juuri valittua Viinilehden Vuoden samppanjaa. Se saa tyylikkään ja hienostuneen ruokaseuralaisen haaleana tarjottavasta kuhaconfit -annoksesta. Kuhan kanssa tarjoiltavan kukkakaalirisoton juuston suolaisuus ja ruskistetun voin paahteisuus luovat täydellisen makuparin tyylikkäästi kehittyneen Piper-Heidsieckin samppanjan hennon paahteisen ja hienostuneen aromimaailman kanssa.

Alkon tuotesivu

Kuhaconfit ja kukkakaalirisotto

Kuhaconfit ja Viinilehden Vuoden samppanja

4 annosta
gluteeniton, munaton
45 min + 30 min suolaukseen

Ainekset:
800 g kuhafileetä ruodottomana
1 dl karkeaa merisuolaa
1 sitruuna
7 dl rypsiöljyä
3 dl oliiviöljyä

Kukkakaalirisotto:
1 (600 g) kukkakaali
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
1 dl kana- tai kasvislientä
1 dl kermaa
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Ruskistettu voi:
200 g voita

Koristeluun:
yrttejä
herneenpalkoja
varsikukkakaalia höyrytettynä

Valmistusohje:
1. Leikkaa kuhafileet yhteensä 8 palaan. Suolaa kalapalat tasaisesti runsaalla merisuolalla ja raasta päälle sitruunankuori. Peitä kalapalat kelmulla ja nosta jääkaappiin reiluksi 30 minuutiksi.
2. Kaada öljyt kattilaan tai kasariin ja lämmitä öljy 55-asteiseksi. Käytä apuna digitaalista paistomittaria.
3. Harjaa pullasudilla suolat pois kalojen pinnalta ja laske kalat lämpimään öljyyn kypsymään 15–20 minuutiksi, riippuen palojen paksuudesta.
4. Nosta kalat pois öljystä reikäkauhalla, valuta hetki talouspaperin päällä ennen tarjoilua.
5. Valmista kukkakaalirisotto. Hienonna kukkakaali monitoimikoneen hienonnusterällä pienen pieneksi muruksi. Kuori ja hienonna salottisipuli sekä valkosipuli.
6. Kuumenna öljy-voiseos paistokasarissa. Kuullota siinä sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä.
7. Lisää sekaan kukkakaalimurut ja sekoittele hetki. Lisää kanalientä ja kermaa hiljalleen mukaan, kuin tekisit risottoa. Kun koostumus on mieluista, lisää juusto ja mausteet. Älä enää keitä, jottei juusto juoksetu. Nosta kasari pois liedeltä.
8. Tee ruskistettu voi. Kuumenna voita pienessä kattilassa. Älä sekoita voita vaan anna hera- ja rasvaosan erottua. Kun pohjimmainen heraosa on kauniin ruskeaa, nosta kattila liedeltä. Varo polttamasta voita pohjaan.
9. Kokoa annos. Laita kukkakaalirisottoa lautaselle. Laita risoton viereen lautaselle halutessasi muutama herneenpalko ja höyrytetty varsikukkakaali, nosta valutettu, haalean lämpöinen kalapala niiden päälle. Valuta kalan päälle hieman kuumaa ruskistettua voita, jossa on mukana sekä ruskeaa heraa että kirkasta voita.

Tiesitkö?
Confit on tapa kypsentää raaka-aineita hellästi miedon lämpöisessä öljykylvyssä. Ankankoipi-confit on tunnetuin kyseisellä menetelmällä kypsennetty ruoka. 

 

Edellisen viikon viinivinkki

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä