Tämänviikkoinen suositukseni on ruotsalainen pyttipannu, eli Rydbergin pihvi ja sille mukavasti seuralaiseksi sopiva aussi-shiraz. Viinin meheväluonteinen marjaisuus, paahteisuus, yrttisyys, kahvisuus ja jopa pippurinen mausteisuus täydentävät rustiikkisluonteisen annoksen aromeja. Viinin hento savuisuus yhdistettynä lihan paahteiseen paistopintaan viimeistelee makuparin.
Alkon tuotesivu
Rydbergin pihvi
Ainekset:
4-6 isoa jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
vettä
suolaa
1 pieni sipuli
600 g naudan sisäfileetä
2–3 rkl voita
mustapippuria
6–8 rkl etikkapunajuurikuutioita, esim. Felix
6–8 rkl maustekurkkukuutioita, esim. Felix
4 keltuaista
1 dl persiljaa hienonnettuna
tulista sinappia
Valmistusohje:
1. Kuori perunat ja leikkaa 1 cm:n kuutioiksi.
2. Keitä perunakuutiot suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta vesi perunoista ja kuivaa perunakuutiot hyvin.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa liha perunoiden kanssa saman kokoisiksi kuutioiksi.
4. Kuullota sipuleita voissa paistinpannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia.
5. Siirrä sipulit lautaselle ja paista perunat vuorostaan kauniin ruskeiksi voissa.
6. Paista lopuksi lihat melko kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Varo paistamasta liikaa, lihan kypsyysasteen tulee olla puolikypsä. Sekoita sipulit lihan sekaan ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
7. Kokoa annos, asettele lautasille punajuuri-, suolakurkku- ja perunakuutioita sekä liha-sipuliseosta kauniisti ryhmittäin. Lisää munan keltuainen lautaselle munakupissa tai suoraan lihojen päälle rikkoutumatta. Ripottele annoksien päälle persiljaa. Tarjoile ruoan kanssa tulista sinappia.
Vinkki: Voit naudan sisäfileen sijaan käyttää muutakin lihaa. Kokeile esimerkiksi porsaanfileetä tai naudan sisäpaistia.