viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Vuoden luomuvalkoviini, lohta ja sitrus-piparjuurikastiketta

9 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Veneto

Arvio

Viinilehden Vuoden luomuvalkoviini 2020 saa seurakseen täyteläisen ja sitruksisen lohiannoksen. Viinin erittäin tiivisluonteinen ja kypsän hedelmäinen, omenaa, persikkaa, hunajamelonia ja mausteista mineraalisuutta tarjoileva aromimaailma täydentää mukavasti lohiruokaa. Viinistä aistittava yrttisyys, kukkaisuus ja lähes makean kypsät piirteet viimeistelevät yhdistelmän.

Alkon tuotesivu

Pariloitua lohta ja sitrus-piparjuurikastiketta

Ainekset

600 g lohifileetä
2 sitruunaa
1 appelsiini
0,5 dl sokeria
0,5 dl oliiviöljyä
0,75 dl kapriksia
pätkä piparjuurta
valkopippuria myllystä
suolaa

Valmistusohje

1. Puserra sitrushedelmien mehut kattilaan ja mittaa mukaan sokeri. Raasta sekaan ruokalusikallinen piparjuurta. Keitä hiljalleen, kunnes mehusta on jäljellä kolmannes.
2. Lisää oliiviöljy ja kaprikset kattilaan, mutta älä keitä enää.
3. Poista lohifileestä kaikki ruodot sekä nahka. Poista myös tumma rasva selkäpuolelta. Leikkaa filee neljään palaan. Mausta pippurilla ja suolalla.
4. Sivele lohipalojen pintaan kevyesti oliiviöljyä. Nosta palat parilapannulle ja paista molemmin puolin muutama minuutti. Jätä lohipalat sisältä punertaviksi, niin maku pysyy mehevänä.
5. Pane fileet lautasille, raasta päälle piparjuurta ja valuta pinnalle sitruskastiketta.

Edellisen viikon viinivinkki

Vuoden luomupunaviini ja minttupesto-karitsa

Zanovello Ca'Lustra Belvedere Marzemino 2016

Punaviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä