Maanläheisen mehevä, kypsiä marjoja, yrttejä ja paahteisen makeita mausteita tarjoava viini täydentää yhdistelmää täytettyjen munakoisojen ja tomaattisen kastikkeen rinnalla. Kolmen juuston kopla pähkinärouheen kanssa puolestaan pehmentää entisestään viinin suunmyötäistä makua ja tekee makuparista erittäin maistuvan.
Alkon tuotesivu
Kolmen juuston munakoisokääröt
Ainekset:
3 munakoisoa
suolaa
oliiviöljyä
*
Täyte:
200 g taleggio-juustoa
200 g ricotta-juustoa
100 g parmesaani-juustoa raastettuna
1/2 ruukkua basilikaa
1 valkosipulinkynsi
1 muna
suolaa
mustapippuria
*
Kastike:
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl oliiviöljyä
400 g tomaattimurskaa
1/2 ruukkua basilikaa
suolaa
mustapippuria
*
Lisäksi:
1/2 dl pistaasipähkinöitä
1/2 dl pistaasipähkinöitä
Valmistusohje:
1. Leikkaa munakoiso pitkittäin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele niille vähän suolaa ja itketä viipaleita 15 minuuttia.
2. Pyyhi tihkunut neste pois viipaleiden pinnalta. Sivele munakoisot molemmin puolin öljyllä. Kypsennä viipaleita 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.
3. Valmista täyte. Paloittele taleggio kuorineen kulhoon. Lisää ricotta ja 100 g parmesaaniraastetta. Lisää juustojen joukkoon kuorittu, murskattu valkosipuli ja muna. Sekoita ainekset tahnaksi joko monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Mausta silputulla basilikalla, suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita tomaattipyree ja öljy tomaattimurskaan. Silppua basilika ja sekoita kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike uunivuoan pohjalle.
5. Jaa täyte munakoisoviipaleiden toiseen päähän. Pyöritä viipale tiukaksi rullaksi. Laita rullat uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
6. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa 1/2 tuntia.
7. Poista folio, ripottele pinnalle 50 g parmesaaniraastetta ja rouhitut pähkinät. Jatka kypsennystä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa munakoiso-juustorullat kasvisruokana tai pihvin lisukkeena.