Erittäin avoin ja monivivahteinen tuoksu tarjoaa kattauksen kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita, yrttejä – jopa nahkaisuutta. Kypsän kirsikkainen ja paahteinenkin maku mehevyydessään sopii mainiosti aromikkaan karitsanlihan seuraan. Lisukkeeksi valmistuu kypsän hedelmäistä viiniä mukavasti esille tuomaa munakoiso-caponataa.
Alkon tuotesivu
Karitsan paahtopaisti ja Munakoiso-caponata
Ainekset
4 karitsan paahtopaistia
grillausöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa
Munakoiso-caponata:
1 kpl munakoiso
1 kpl punasipuli
1 kpl iso tomaatti
10–15 kpl mustaa kivetöntä oliivia
tuoretta basilikaa
valkosipulia
oliiviöljyä
1 rkl kapriksia
2 rkl balsami-etikkaa
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
1. Pilko munakoiso noin 1 cm kuutioiksi. Laita kuutiot talouspaperin päälle ja ripottele niiden pinnalle suolaa.
2. Anna vetäytyä kymmenkunta minuuttia ja kuivaa kuutiot.
3. Leikkaa sipuli ja tomaatti sormenpään kokoisiksi paloiksi, viipaloi oliivit, sekä hienonna basilika ja valkosipuli.
4. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää oliiviöljyä. Sekoita.
5. Kumoa ainekset kuumalle paistinpannulle tai grilliparilalle. Paahda hetki ja ripottele päälle balsami-etikka ja mausteet.
6. Sivele karitsanpaistit grilliöljyssä ja grillaa nopeasti molemmin puolin suoralla lämmöllä niin, että liha jää sisältä punertavaksi (55 °C).
7. Tarjoa Caponatan kera.