Viinivinkin kosiskelevassa Bottega Petalo Moscato Dolce – kuohuvassa on houkuttelevan makea, rusinaa, makeita mausteita ja kukkaisuutta huokuva tuoksu. Makeahko maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi karamellisoitua ananasta, aprikoosia ja hentoa hunajaakin. Hieman makeahkoa makua ryhdittää sitruksinen hapokkuus, joka antaa viinin maulle tarvittavaa tasapainoa. Viini jättää rusinaisen ja kukkaisen, hennon karvasmantelisenkin jälkivaikutelman. Nauti Bottega Petalo Moscato Dolce makean grillatun pizzan kera.
Alkon tuotesivu
Makea grillattu pizza
Ainekset:
4 annosta/pizzaa
munaton
45 min + 45 min kohottamiseen
*
1 1/2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 rkl rypsiöljyä
3 dl durumvehnäjauhoja
*
Täytteet:
4 rkl Nutellaa tai maapähkinävoita
100 g mansikoita
100 g vadelmia
50 g valkosuklaata
vaahtokarkkeja
Valmistusohje:
1. Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää sokeri, suola, kaneli ja kardemumma, sekoita.
2. Siivilöi jauhot sekaan pikku hiljaa ja vaivaa taikinasta käsin kimmoisa. Kaada lopuksi öljy ja vaivaa taikinasta kiinteä pallo. Peitä taikina liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa 45 minuuttia.
3. Painele tai kauli taikinasta neljä pyöreää pizzapohjaa.
4. Paista pohjia grillissä muutama minuutti per puoli, kunnes ne ovat kypsiä. Anna pohjien jäähtyä hieman, ennen täytteillä viimeistelyä.
5. Levitä hieman jäähtyneiden pizzapohjien päälle Nutella tai maapähkinävoi. Ripottele pinnalle marjat sekä vaahtokarkit.
6. Sulata valkosuklaa mikrossa ja lusikoi se pizzojen päälle.