Arvio
Itävaltalaisen, Kamptalin alueelta tulevan rieslingin tyylikäs, kypsän hedelmäinen, eloisa tuoksu muistuttaa aromeiltaan omenaa, persikkaa, aprikoosia ja vienosti kukkaisuuttakin. Kuiva, mutta nuorekkaan hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromimaailman. Viinissä on lisäksi yrttisyyttä, hunajamelonia sekä tuntuvaa sitruksisuutta. Terhakkaan hapokkuuden ja hennon pirskahtelevuuden ryhdittämä, veden kielelle nostattava, raikas valkoviini on täydellistä rapeanahkaisen, pastalla viimeistellyn ruoan kanssa.
Alkon tuotesivu
Katkarapupasta ja rapeat siikafileet
Ainekset
Siikafileitä (nahka mukana)
Suolaa
Sitruunaa
Juustotortellineja
Salottisipulia
Fenkolia
Valkoviiniä
Hummerifondia
Kermaa
Pakastekatkarapuja
Mustapippuria
Ruohosipulia
Öljyä
Voita
Timjamia
Valmistusohje
1. Poista kalafileistä ruodot ja mausta suolalla sekä muutamalla tipalla vastapuristettua sitruunanmehua. Anna maustua.
2. Esikeitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
3. Kuullota kattilassa hienonnettua salottisipulia ja kuutioitua fenkolia.
4. Lisää joukkoon tilkkanen valkoviiniä ja lorauta mukaan myös pikkuriikkisen hummerifondia.
5. Kaada joukkoon valutetut tortelliinit ja lorauta kermaa kostukkeeksi. Kiehuta, kunnes kerma sakenee.
6. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut, rouhaisu mustapippuria, pikku puristus sitruunamehua ja reilusti hienonnettua ruohosipulia. Tarkista maku.
7. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja nosta siikafileet pannulle nahka alaspäin. Paista vain yhdeltä puolelta. Kun filee alkaa kypsymään lisää pannulle reilut voinokareet ja muutama tuore timjaminoksa. Lusikoi paistuvasta voista syntyvää vaahtoa kalafileelle.
8. Laita lautaselle mehevää katkarapupastaa ja nosta siikafilee päälle rapea nahkapuoli ylöspäin. Kaada riesling lasiin ja nauti!