Arvio
Saksalaisen, Riesling -lajikkeesta valmistetun Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken kuohuvan varsin hento tuoksu on aromeiltaan neutraali. Siitä voi erottaa hieman kukkaisuutta ja sitrusmaisia ja päärynäisiä piirteitä. Kuiva maku on melko runsas ja sekin aromeiltaan varsin hillitty. Hienovaraisten kuplien ja sitrusmaisen hapokkuuden ryhdittämä viini raikastaa tyylikkäästi arancinien täyteläistä suutuntumaa ja yhdessä saksalainen kuohuviini ja rapeat risottopallot luovat maukkaan yhdistelmän.
Alkon tuotesivu
Arancinit
Ainekset
noin 1 l (parsa)risottoa
1 muna
2 dl korppujauhoja
5 dl öljyä
*
Ricotta-sitruunatäyte:
150 g ricotta-juustoa
1 sitruuna, kuori raastettuna
¼ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
*
Dippi:
2 dl majoneesia
10–15 lehteä salviaa
½ valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Valmista täyte. Raasta puolikkaan sitruunan kuori. Sekoita kuoriraaste, 1 rkl sitruunamehua ja mausteet ricottaan.
2. Ota nokare kylmää risottoa. Muotoile risotosta kostein käsin kämmenen kokoinen levy. Laita keskelle nokare täytettä, muotoile palloksi. Toista, kunnes risotto on käytetty.
3. Riko muna lautaselle, kaada korppujauhot toiselle. Kieritä risottopallot munassa ja sitten korppujauhoissa.
4. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Uppopaista arancinit kullanruskeiksi.
5. Paista lopuksi pilkottu valkosipuli ja salvianlehdet öljyssä.
6. Sekoita valkosipulit ja murennetut salvianlehdet majoneesiin. Dippaa arancinit majoneesiin ja nauti. Kaada lasiin saksalaista kuohuviiniä.