viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Herkullinen saksalainen kuohuviini ja arancinit

19 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Saksa

Arvio

Saksalaisen, Riesling -lajikkeesta valmistetun Pauly-Bergweiler Riesling Extra Trocken kuohuvan varsin hento tuoksu on aromeiltaan neutraali. Siitä voi erottaa hieman kukkaisuutta ja sitrusmaisia ja päärynäisiä piirteitä. Kuiva maku on melko runsas ja sekin aromeiltaan varsin hillitty. Hienovaraisten kuplien ja sitrusmaisen hapokkuuden ryhdittämä viini raikastaa tyylikkäästi arancinien täyteläistä suutuntumaa ja yhdessä saksalainen kuohuviini ja rapeat risottopallot luovat maukkaan yhdistelmän.

Alkon tuotesivu

Arancinit

Arancinit ja saksalainen kuohuviini

Ainekset

noin 1 l (parsa)risottoa
1 muna
2 dl korppujauhoja
5 dl öljyä
*
Ricotta-sitruunatäyte:
150 g ricotta-juustoa
1 sitruuna, kuori raastettuna
¼ tl mustapippuria
¼ tl suolaa
*
Dippi:
2 dl majoneesia
10–15 lehteä salviaa
½ valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Valmista täyte. Raasta puolikkaan sitruunan kuori. Sekoita kuoriraaste, 1 rkl sitruunamehua ja mausteet ricottaan.
2. Ota nokare kylmää risottoa. Muotoile risotosta kostein käsin kämmenen kokoinen levy. Laita keskelle nokare täytettä, muotoile palloksi. Toista, kunnes risotto on käytetty.
3. Riko muna lautaselle, kaada korppujauhot toiselle. Kieritä risottopallot munassa ja sitten korppujauhoissa.
4. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Uppopaista arancinit kullanruskeiksi.
5. Paista lopuksi pilkottu valkosipuli ja salvianlehdet öljyssä.
6. Sekoita valkosipulit ja murennetut salvianlehdet majoneesiin. Dippaa arancinit majoneesiin ja nauti. Kaada lasiin saksalaista kuohuviiniä.

 

Edellisen viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden samppanja ja kuharesepti à la Vahtera

Pol Roger Vintage Champagne Brut 2012

Samppanja Champagne
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä