viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden samppanja ja kuharesepti à la Vahtera

18 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Samppanja Champagne

Arvio

Vastavalittu Viinilehden Vuoden Samppanja Pol Roger Vintage Champagne Brut 2012 on tyylikkäästi kehittynyt, erittäin monivivahteinen, elegantin paahteinen ja pähkinäinen. Vaikka maku on jo hieman kehittynyt, on viinissä vielä hienostunut, moniulotteinen hedelmäisyys, joka korostuu viehkeiden kuplien ansiosta. Antti Vahteran selkeäpiirteinen, marinoitu kuha-annos tuo kiehtovasti esiin viinin kehittyneen hedelmäisiä piirteitä.

Alkon tuotesivu

Kuhaa à la Antti Vahtera

Kuharesepti

Ainekset

4 annosta
*
400 g kuhafileetä nahkoineen
100 g karkeaa merisuolaa
*
1 1/2 dl öljyä (maissi- tai rypsiöljyä)
5-6 rkl limetin tai sitruunan mehua
2 cl Akvavit-mausteviinaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl tilliä hienonnettuna
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
*
Tarjoiluun:
4 mini-briossia tai 2 viipaletta briossia

Valmistustapa

1. Laita vuoan pohjalle karkeaa suolaa. Aseta kuhafileet päälle ja peitä fileet kokonaan suolalla. Anna suolaantua 4 tuntia kylmässä.
2. Ota fileet pois suolasta ja laita ne kylmän virtaavan veden alle. Juoksuta vettä noin 20 minuuttia hiljalleen, jotta liika suolaisuus poistuu kalasta.
3. Kuivaa fileet hyvin paperilla. Leikkaa kuhafileet viistosti erittäin ohuiksi viipaleiksi.
4. Mausta öljy sitruunan tai limetin mehulla ja akvavitilla. Sivele tarjoiluastian pohja lime-sitruunaliemellä, asettele ohuet viipaleet kalaa astialle vieri viereen.
5. Sivele kalat vielä runsaasti liemellä, sirottele pintaan mustapippuria myllystä ja koristele ruohosipulilla ja tillillä.
6. Tarjoile lämpimän mini-briossin tai briossiviipaleen kanssa

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä