Tapahtumat

Viinikylä houkuttelee viinin ystävät Messukeskukseen lokakuussa

No location set

Messukeskuksessa 28.–31.10. järjestettävä Helsingin Viinikylä tarjoaa makoisaa maisteltavaa ja monipuolista ohjelmaa viinistä ja ruoasta kiinnostuneille messukävijöille.

Samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa avautuva Viinikylä keskittyy esittelemään monipuolista viinitarjontaa ja tarjoamaan maittavia ruoka-annoksia. Lisäksi Viinikylässä on ajankohtainen ja jännittävä ohjelmakattaus: Perjantaina ja lauantaina messualueella järjestetään alan osaajia esille nostavat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut. Torstaina ja sunnuntaina ohjelma-alueen valtaa puolestaan keittokirjoja ja ruokailmiöitä esittelevä ohjelma, jonka juontaa tv-kokkinakin tunnettu Linnea Vihonen. Viinikylässä myös palkitaan Ruokatoimittajat ry:n valitsema Vuoden keittokirja perjantaina 29.10.

Viinikylä on teema-alue ruoan ja viinin ystäville Helsingin Kirjamessujen yhteydessä, ja se keskittyy viinin ja ruoan äärelle pysähtymiseen ja siitä nauttimiseen paikan päällä. Perinteinen Viini & Ruoka -messutapahtuma toimialan yrityksistä koostuvine näyttelyineen palaa järjestettäväksi Helsingin Kirjamessujen yhteyteen ensi vuonna. Viinikylän järjestävät yhteistyössä Viinilehti ja Messukeskus.

– Ruoka- ja viinitoimiala on ollut yksi koronapandemian suurimmista kärsijöistä. On kuitenkin hienoa, että alan tarjontaa päästään viimein nostamaan esille pitkän tauon jälkeen, iloitsee Viinilehden liiketoimintajohtaja Lulu Myllyniemi.

Viinikylän kanssa samanaikaisesti järjestettävät Helsingin Kirjamessut, Antikvaariset Kirjamessut ja Levymessut muodostavat yhdessä kauan kaivatun messukokonaisuuden.

– Odotamme innolla tulevaa messukokonaisuutta kahden vuoden tauon jälkeen. Olemme tehneet paljon työtä kiinnittääksemme huomiota tapahtuman turvallisuuteen ja tilaratkaisuihin. Messukeskuksen laajat tilat toimivat erinomaisesti tilanteessa, jossa pitää miettiä tarkkaan muun muassa terveysturvallisuutta. Viinikylän osalta käytössä on merkittävä tila viihtymiselle ja istuskelulle, mikä osaltaan lisää turvallisuutta, sanoo liiketoimintapäällikkö Tanja PasilaMessukeskuksesta.

Helsingin Viinikylä samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa Messukeskuksessa Helsingissä 28.–31.10.2021.  Viini & Ruoka -messut järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa 27.–30.10.2022. 

Viinikoulu 2022

baseline-location_on-24px-2x Created with Sketch.
Hima & Sali, Kaapelitehdas

Viini & Ruoka -tapahtuma

baseline-location_on-24px-2x Created with Sketch.
Messukeskus