Tapahtumat

Viinikoulun syksy 2019

baseline-location_on-24px-2x Created with Sketch.
Kulttuuritehdas Korjaamo

Viinilehden Viinikoulussa palataan syksyllä perusasioiden äärelle. Tervetuloa mukaan!

Viinikoulussa opiskellaan syksyllä perusteita

Syksyllä tarjoamme Viinikoulussa kattavan paketin viiniharrastuksen aloittamiseen – tällä kertaa tutustutaan viinitiedon perusteisiin. Ennakkotietoja ei tarvita – kaikki mukaan!

Viinikoulun ote on tunnetusti rento ja välitön. Kysymykset ovat sallittuja eikä tyhmiä kysymyksiä ole. Viinistä etsitään nautintoa sekä kiinnostavia makuja ja tuoksuja. Joka ilta tarjolla on kuusi huolella valittua, laadukasta viiniä.

Viinikoulua vetävät Suomen johtavat viiniasiantuntijat viinikoulun rehtori Mika Vanne (Winesense Oy) ja Viinilehden viinihörhö Antti Rinta-Huumo. Saatamme saada mukaan myös pari vierailevaa tähteä – näistä ilmoitamme myöhemmin.

Viinikouluillat pidetään kello 17.30 alkaen Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamon Kulmasalissa, osoitteessa Töölönkatu 51. Liittymällä Bouquet Clubiin osallistut kouluiltoihin edullisemmin!

Jos sinulla on Decanterin lahjakortti Viinikouluun, ota yhteyttä osoitteeseen viinilehti@viinilehti.fi.

Viinilehden Bouquet Clubin jäsenenä maistelet edullisemmin! Liity klubiin tästä!

Syksyn 2019 ohjelma

23.9. klo 17:30 Maistamista oppii maistamalla LOPPUUNMYYTY

Mitä on viinin maistaminen ja miksi sitä kannattaa opiskella? Illan aikana etsitään hajuja, makuja ja tuntoaistimuksia, joita viinistä voi löytää. Maistamiseen tutustutaan niin teoriassa kuin käytännössä. Erilaisista viineistä etsitään aromeja, happoja, makeutta, täyteläisyyttä ja muita ominaisuuksia miettien mitä ne kertovat käytetystä rypälelajikeesta ja viinin alkuperästä. Tästä kaikki alkaa.

Hinta 49 / Bouquet Club -jäsenet 39 €. 

21.10. klo 17:30 Tuo jotain valkkaria VIINIKOULU ON PIDETTY

Valkoviinien tärkeimmät lajikkeet ja tyylit koottuna yhden illan tiiviiseen pakettiin. Tyylejä on monia kuivista ja neutraaleista aina aromikkaisiin ja runsaan tammisiin. Viinien eroja mietitään niin rypälelajikkeen, alkuperän kuin viinin valmistuksen näkökulmasta. Illan aikana luetaan myös etikettejä ja opetellaan, mitä ne kertovat valkoviineistä. Tule ja testaa tykkäätkö raikkaasta ja hapokkaasta vai tuhdista ja tammisesta.

Hinta 49 / Bouquet Club -jäsenet 39 €. Varaa paikkasi täältä!

4.11. klo 17:30 Elämässä pitää olla punkkua 

Myös punaviineissa tyyli ja intensiteetti vaihtelevat. Illan aikana tarjoillaan reilu kattaus punaviiniteoriaa valmistuksesta viinialueisiin sekä maistetaan monipuolinen kokoelma erityylisiä punaviinejä. Matkalla puhutaan niin rypälelajikkeista kuin täyteläisyydestä ja tanniineista. Onko kevyt ja hedelmäinen sinun tyylisi vai vaativatko aistisi voimaa ja kehittyneisyyttä? Viinikoulussa tämäkin selviää!

Hinta 49/ Bouquet Club -jäsenet 39 €. Varaa paikkasi tästä!

25.11. klo 17:30 Kuohuva maailma

Kuohuviinit ovat trendikkäitä. Viinikoulu sukeltaa kuohuviinien maailmaan ja selvittää eri kuohuviinityylit ja -viinialueet eri puolilta maailmaa. Illan aikana opitaan mm. miten prosecco ja cava eroavat toisistaan ja pohditaan voiko samppanjaa tehdä muualla kuin Ranskassa. Monipuolinen valikoima eri maiden kuohuviinejä antaa sinulle mahdollisuuden etsiä oma suosikkisi. Pitääkö aito samppanja pintansa vai valloittavatko haastajat kielesi?

Hinta 59 / Bouquet Club -jäsenet 49 €. Varaa paikkasi tästä!

9.12. klo 17:30 Säihkettä ja samppanjaa

Vuodenvaihteen juhlien kunniaksi katamme pöytään laadukkaan kokoelman erilaisia samppanjoita vuosikerrattomasta perussamppanjasta aina huippulaadukkaaseen prestige-samppanjaan asti. Illan aikana opiskellaan samppanjan eri tyylit ja käydään läpi myös tärkeimmät samppanja-alueet ja -kylät sekä viimeiset trendit. Löydä samppanjasuosikkisi ennen vuosikymmenen vaihtumista!

Hinta 79 / Bouquet Club -jäsenet 69 €. Varaa paikkasi tästä!

Viini & Ruoka 2019

baseline-location_on-24px-2x Created with Sketch.
Helsingin Messukeskus

Australian Wine Tasting 16.10.2019

baseline-location_on-24px-2x Created with Sketch.
Vanha ylioppilastalo