Tapahtumat

Uusi Feel Helsinki -tapahtuma oli menestys – Musiikkitalo täyttyi taiteen ja viinin ystävistä

baseline-location_on-24px-2x Created with Sketch.
Musiikkitalo

Lauantaina 8.6. Taideyliopiston ja Viinilehden järjestämä Feel Helsinki -kaupunkifestivaali ylitti kirkkaasti kävijätavoitteensa ja ilahdutti yli 5500 kaupunkilaista. Tapahtuman viinitastingit olivat loppuunmyytyjä ja monipuolisen ilmaisen taideohjelman lisäksi ihmiset viihtyivät viinibaareissa ja ravintolaterassilla hyvän ruoan parissa.

Uudenlainen taiteen, viinin, ruoan yhdistänyt tapahtuma aurinkoisessa Helsingissä tavoitti kaupunkilaiset vauvasta vaariin. Feel Helsinki oli yli 60 yksittäisellä ohjelmanumerolla suurin Musiikkitalossa järjestetty tapahtuma sitten sen avajaisten. Viinilehdellä oli ilo vastata tapahtuman viini- ja ruokaohjelmasta.

Feel Helsinki -tapahtumassa oli ohjelmaa koko perheelle. Aamupäivän työpajat ja konsertit oli suunnattu erityisesti lapsille ja lapsenmielisille.

Viinitastingit kiinnostivat yleisöä. Simon J Woolfin oranssiviinitasting myytiin loppuun jo hyvissä ajoin ennen lauantain h-hetkeä. Musiikkitalon Organo-sali tarjosi mahtavat puitteet huipputason viinitastingille.

Viinimaailman guru Miguel A. Torres vieraili Suomessa ja piti Musiikkitalon konserttisalissa ilmaisen luennon aiheenaan viininviljelyn ilmastovaikutuksista. Kuvassa keskellä Miguel A. Torres yhdessä Viinilehden perustajien Juha Berglundin ja Heikki Lehtosen kanssa.

Myös Feel Helsinki -festivaalin lukuisat keskustelut kiinnostivat yleisöä. Alkon sponsoroimalla Suomi Areenalla vastuullisuudesta ja nautinnosta ruokapöydässä keskustelivat mm. Kirkko ja Kaupunki -lehden päätoimittaja, Viinilehden kolumnisti Jaakko Heinimäki ja TV:stä tuttu seikkailija, toimittaja Riku Rantanen.

Herkkiä hetkiä by Sanoma -keskusteluissa pureuduttiin eri näkökulmista vastuullisuuteen ja sen elinehtoon herkkyyteen. Keskuteluun osallistui myös ulkoministeri Pekka Haavisto.

Päivän aikana Musiikkitalolla ja sen terassilla nautittiin paitsi kulttuurista myös ruoasta. Feel Helsinki -festivaalin ruokatarjonnasta vastasivat keittiömestari Markus Aremo, Inari-ravintolan Kim Mikkola, Kangasalan Paakari-ravintolan Ilpo Vainio, keittiömestari Kim Palhus sekä Musiikkitalon omat kahviot.

Viinilehden kukkatyöpaja innosti satoja vierailijoita valmistamaan oman kukkakoristeensa hiuksia, paidanrinnusta tai lastenvaunuja koristamaan.

Feel Helsinki -tapahtumassa hymyt olivat herkässä ja tunnelma korkealla.

Kuvat: Sampo Korhonen

 

 

Viinikoulu 2020

baseline-location_on-24px-2x Created with Sketch.
Hima & Sali, Kaapelitehdas