Ainekset
8 munaa
1 dl kermaa (tai maitoa/vettä)
1 dl salviaa hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
ripaus suolaa
150 g briejuustoa
ituja
Valmistusohje
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa kevyesti munien rakenne rikki.
2. Lisää kerma, hienonnetut yrtit ja kevätsipuli. Mausta kevyesti suolalla.
3. Kaada munakasmassa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai voideltuun valurautapaistinpannuun (halkaisija 22–24 cm).
4. Paista munakasta 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. Paloittele päälle briejuusto ja jatka paistamista vielä toiset 15 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt keskeltä.
5. Anna munakkaan jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Koristele munakas iduilla ja tarjoa papu-fenkolisalaatin kanssa.
Viinisuositus
Nepenthe Prestige Cuvée Chardonnay Pinot Noir Extra Dry
Alkon tuotenro 1: