Brunssi: Yrttinen uunimunakas briellä

Yrttinen brie-uunimunakas

Munakas kuuluu brunssille. Helppo mutta herkullinen yrttinen uunimunakas on aateloitu brie-juustolla. Toimii myös viikonlopun aamiaisella.

15 + 30 min
servings 6 annosta

26.04.2018 Teresa Välimäki + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

8 munaa

1 dl kermaa (tai maitoa/vettä)

1 dl salviaa hienonnettuna

1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

1 dl kevätsipulia hienonnettuna

ripaus suolaa

150 g briejuustoa

ituja

Valmistusohje

1. Riko munat kulhoon ja vatkaa kevyesti munien rakenne rikki.
2. Lisää kerma, hienonnetut yrtit ja kevätsipuli. Mausta kevyesti suolalla.
3. Kaada munakasmassa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai voideltuun valurautapaistinpannuun (halkaisija 22–24 cm).
4. Paista munakasta 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. Paloittele päälle briejuusto ja jatka paistamista vielä toiset 15 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt keskeltä.
5. Anna munakkaan jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Koristele munakas iduilla ja tarjoa papu-fenkolisalaatin kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla