viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Voitaikinoitu poron sisäfilee

26.06.2012 Antti Vahtera

Poron sisäfilee kietoutuu ihanan rapeaan voitaikinahuntuun.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g poron sisäfileetä

1 purjo

2 dl kermaa

1 rkl Dijon- sinappia

1 tl vehnäjauhoja

mustapippuria myllystä

suolaa

200 g voitaikinaa

voita paistamiseen

1 muna voiteluun

Valmistusohje

1. Poista fileistä kalvot. Mausta pippurilla, suolalla ja paista paistinpannulla voissa.
2. Jäähdytä ja sivele 1 rkl sinappia fileiden pintaan.
3. Leikkaa purjo renkaiksi ja huuhtele kylmän juoksevan veden alla siivilässä. Lisää laakeapohjaiseen kattilaan 2 rkl vettä ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, lisää purjo ja anna pehmetä hetki sekoittaen.
4. Ripottele sekaan jauhot ja kaada päälle kerma. Anna kiehua hetki hiljalleen kunnes jauhot ovat kypsyneet ja kerma hieman kiehunut kokoon.
5. Mausta 1 rkl sinapilla, pippurilla ja tarkista suola.
6. Kauli voitaikina 1 mm paksuiseksi levyksi. Voitele levyn pinta munalla.
7. Leikkaa levy neljään osaan ja lisää jokaiseen osaan keskelle purjomuhennosta. Nosta fileet purjomuhennoksen päälle ja kääri taikina tiiviiksi paketiksi kiinni.
8. Nosta paketit leivinpaperin päälle uunipellille saumakohta alaspäin ja voitele pinta munalla.
9. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15- 20 minuuttia kunnes taikina kypsää.
10. Tarjoa vaikkapa raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Paahdettu vasikan sisäfilee, huhtasientä & nokkosta

time Created with Sketch.
3 h
Liharuoka

Lue lisää

Syksyn parhaat riistaviinit – valitse pöytään nämä!

21.10.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Kaupunkimetsästäjän riistareseptit

10.11.2022 Anna-Kaisa Karppinen

Joulupöydän jouluviinit – tilausvalikoiman herkkuja joulupöytään

03.12.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä