Viileä omenakeitto ja kampasimpukka-kinilaw

Alkuruoka
Viileä omenakeitto ja kampasimpukka-kinilaw

Viileä omenakeitto ja kampasimpukat ovat saaneet vaikutteita Aasiasta. Kinilaw on filippiiniläinen tapa kypsentää meren antimia.

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
20 min + 2 h maustumiseen
*
2 (300 g) granny smith -omenaa
1/3 (100 g) kurkkua kuorittuna
1 varsi (50 g) selleriä
3 dl omenamehua
100 g tuoretta pinaattia
1 lime
1/3 tl suolaa
*
Kampasimpukka-kinilaw:
4 kampasimpukkaa
2 rkl kookosviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
1 tl vihreää chiliä hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl punasipulia hienonnettuna
1 dl kookosmaitoa
1/2 tl suolaa
*
Koristeluun:
syötäviä kukkia

Valmistusohje

1. Kaada paloitellut, siemenkodattomat omenat, kuorittu kurkku, varsiselleri sekä omenamehu tehosekoittimeen ja sekoita reilu minuutti.
2. Lisää pinaatti, raastettu limen kuori sekä limestä puristettu mehu ja suola. Sekoita reilu minuutti ja nosta kannu jääkaappiin pariksi tunniksi.
3. Valmista kinilaw. Leikkaa kampasimpukat pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne kulhossa (kookos)etikan kanssa. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi, jonka jälkeen siivilöi etikka pois kampasimpukoista.
4. Sekoita toisessa kulhossa chili, inkivääri, punasipuli, kookosmaito sekä suola. Lisää valutetut kampasimpukat kulhoon ja nosta kylmään maustumaan muutamaksi tunniksi.
5. Siivilöi makukastike pois ja nostele maustuneet ja raakakypsyneet kampasimpukat lautaselle.
6. Sekoita viilentynyt keitto vielä sekaisin tehosekoittimessa ja kaada lautaselle kampasimpukoiden viereen ja päälle.

Vinkki:
Paista kampasimpukoita pannulla kirkastetussa voissa, asettele lautaselle keiton ja kinilaw`n kanssa.

Viinisuositus

Ruppertsberger Imperial Riesling 2018

907337, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Pfalz / Saksa
Ruppertsberger
Riesling
12,98 € (0,75 l)
Soveltuu vegaaneille
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin persikan, karviaisen ja sitruksien aromit sopivat erinomaisesti keiton omenan ja varsiselleriin makuihin. Keiton happamuus ja kampasimpukan paahteisuus tuovat maukkaasti viinistä kypsää persikkaisuutta esiin. Viinin tuntuva mineraalisuus ja yrttisyys viimeistelevät kesältä maistuvan ruoan.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä