viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Valkosuklaamousse & aprikoosikeittoa

26.06.2012 Antti Vahtera

Sulata suklaa vesihauteessa juoksevaksi. Kypsennä appelsiinin mehu, sokeri ja keltuainen kattilassa miedolla liedellä kuohkeaksi koko ajan vispaten. Nosta kattila liedeltä. Lisää liotettu, vedestä puristettu liivatelehti ja valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää kädenlämpöiseen suklaaseokseen. Nosta kulho jääkaappiin ja anna hyytyä 4–5 tuntia. Ennen tarjoilua vaahdota mousse ja lusikoi aprikoosikeiton päälle. Aprikoosikeitto […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

150 g valkosuklaata

1 appelsiinin mehu

1 keltuainen

1 rkl sokeria

1 liivatelehti

3 dl kermaa

Aprikoosikeitto

3 dl aprikooseja

1 l vettä

0,5 dl sokeria

1 kanelitanko

0,5 dl vettä

3 rkl sokeria

Valmistusohje

Sulata suklaa vesihauteessa juoksevaksi. Kypsennä appelsiinin mehu, sokeri ja keltuainen kattilassa miedolla liedellä kuohkeaksi koko ajan vispaten. Nosta kattila liedeltä. Lisää liotettu, vedestä puristettu liivatelehti ja valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää kädenlämpöiseen suklaaseokseen. Nosta kulho jääkaappiin ja anna hyytyä 4–5 tuntia. Ennen tarjoilua vaahdota mousse ja lusikoi aprikoosikeiton päälle.

Aprikoosikeitto

Laita aprikoosit, vesi ja kanelitanko kattilaan. Anna liota pari tuntia. Kuumenna aineksien kiehua noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Kaada perunajauhoseos juoksevana nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna keitto kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Tarjoile valkosuklaamoussen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä