Tomaattinen hirvipata

Resepti
Tomaattinen hirvipata

Tomaattinen hirvipata ei perunoita kaipaa. Pata viimeistellään fetalla ja lehtipersiljalla.

Ainekset

6 annosta
munaton
50 min + lihojen lämpeneminen ja kypsennys 2 t 30 min
*
1 kg hirvenpaistia
2 rkl voita
2 rkl öljyä
5 dl vettä
5 dl olutta
1 rkl riistafondia
5–10 tippaa srirachaa
1/2 tl mustapippuria
2 oksaa timjamia
1–2 oksaa rosmariinia
1 kg tomaatteja
2 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
2 1/2 dl täysjyväohraa (esim. Torino)
(suolaa)
*
Lisäksi:
fetaa
persiljaa

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
2. Leikkaa liha kuutioiksi ja ruskista palat muutamassa erässä voin ja öljyn sekoituksessa kuumalla pannulla tai padassa.
3. Siirrä ruskistetut lihat pataan, lisää vesi ja olut. Kuumenna kiehuvaksi, lisää fondi ja mausteet.
4. Huuhtele tomaatit, paloittele ja poista kannat. Lisää tomaatinpalat pataa ja anna lihojen kiehua hautuen noin tunti.
5. Pese, kuori ja leikkaa porkkanat lanteiksi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Nosta kasvikset ja ohrat pataan ja anna hautua noin 20 minuuttia, kunnes ohra on kypsää.
6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa srirachaa ja suolaa. Tarjoa pata murustellun fetan ja lehtipersiljan kanssa.

Viinisuositus

Chapoutier Belleruche Côtes-du-Rhône Rouge 2017

456437, Alkon tuotesivu
Punaviini / AC Côtes du Rhône / Ranska
Chapoutier
Grenache, Grenache Noir, Syrah
13,89 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin kypsän marjainen aromikkuus tarjoaa annokseen uuden ulottuvuuden ja yrttisessä aromikkuudessaan täydentää padan samankaltaisia makuja. Tomaatin hapokkuuden ja fetan hennon suolaisuuden myötä viinin kypsän marjaiset piirteet korostuvat. Rustiikkista tasapainoa!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä