Taatelibrownies ja piparminttuvaahto

Resepti
Taatelibrownies ja piparminttuvaahto

Piparmintulla maustettu tuorejuustokermavaahto antaa sisältä mehevän kosteille taatelibrowniseille ihanan raikkaan säväyksen.

Ainekset

15–20 annosta
25 min + 1,5 h paistamiseen ja jäähtymiseen
*
1 (250 g) pala taatelia
3 dl vettä
200 g voita
150 g tummaa suklaata
2 dl fariinisokeria
1 dl pekaanipähkinöitä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
2 munaa
*
Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta
*
Piparminttukerma:
2 dl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
muutama tippa piparminttuesanssia

Valmistusohje

1. Nosta taatelipala kattilaan. Mittaa päälle vesi. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä poristen noin 5 minuuttia. Painele taatelipalaa lastalla, kunnes taateli on pehmennyt. Nosta kattila liedeltä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
2. Paloittele lämpimän taatelin joukkoon voi ja tumma suklaa paloina. Sekoita, kunnes voi ja suklaa on sulanut.
3. Lisää joukkoon fariinisokeri. Anna jäähtyä.
4. Rouhi pekaanipähkinät. Sekoita jauhot, pähkinät, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään.
5. Riko munat taateliseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jauho-pähkinäseos ja sekoita nopeasti.
6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm x 30 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes kakun pinta hieman repeilee. Sisältä kakku saa jäädä vielä taikinaiseksi. Anna kakun jäähtyä rauhassa.
7. Leikkaa kakkulevy pieniksi annospaloiksi. Nosta tarjoilulautaselle. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.
8. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja muutama tippa piparminttuesanssia. Vatkaa tasaiseksi. Tarjoile taatelibrowniesien kanssa.

Vinkki: Leivo brownies jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin kakun rakenne tiivistyy ja maut tasaantuvat.

Viinisuositus

Banfi Rosa Regale Brachetto d’Acqui 2017

939767, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Italia
Banfi
Brachetto D'acqui
17,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Lähes hillomaisen marjainen viini tuo paahteiseen leivonnaiseen maukkaan lisäkkeen ja sopii täydellisesti brownien taateliseen aromimaailmaan. Brachetton kuplat raikastavat kokonaisuutta ja tuovat maukkaasti esiin myös kerman piparminttuisuutta.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä