viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Sushiburrito lohitäytteellä

27.04.2018 Kira Weckman + Viinisuositus Kalle Naatula + Kuva Sami Piskonen

Kiepauta sushi rullalle ja maista raikkaan hapokkaan ja viehättävän aromaattisen albariñon kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

maidoton

45 min + 45 min jäähtymiseen

*

4 norileväarkkia

(wasabi-tahnaa)

2 dl silmusalaattia tai ituja

100 g wagame-merileväsalaattia (esim. K-kaupan pakaste)

3 porkkanaa suikaloituna

1 1/2 dl kevätsipulia hienonnettuna

400 g lämminsavulohta

*

Sushiriisi:

3 dl (250 g) sushiriisiä

vettä huuhteluun

6 dl vettä

4 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

*

Seesamimajoneesi:

2 dl majoneesia

1/2 sitruuna

1 tl seesamiöljyä

1 tl vähäsuolaista soijakastiketta

1 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Valmista ensin sushiriisi. Mittaa riisit kulhoon ja kaada päälle reilusti kylmää vettä. Huuhtele riisit 3 kertaa vettä vaihtaen. Valuta lopuksi vedet pois.
2. Siirrä riisi kattilaan ja kaada päälle 6 dl vettä.
3. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä kannen alla hiljaa poreillen 10 minuuttia.
4. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla sekoittamatta 30 minuuttia.
5. Kuumenna toisessa kattilassa riisiviinietikka, sokeri ja suola. Anna kiehua, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Jäähdytä liemi.
6. Siirrä lämmin riisi laakeaan astiaan ja kaada jäähtynyt liemi riisin joukkoon. Sekoita lastalla, kunnes liemi on sekoittunut riisiin. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
7. Kasaa sushiburritot. Aseta norileväarkki bambumatolle ja levitä noin 0,5 cm kerros sushiriisiä leväarkille. Jos haluat, levitä riisin päälle hieman wasabia.
8. Asettele silmusalaattia ja wakame-salaattia riisin päälle. Levittele salaattien päälle suikaloitua porkkanaa ja kevätsipulia.
9. Leikkaa savulohi suupaloiksi ja aseta kalaa kasvisten päälle.
10. Kietaise täytetty leväarkki rullalle ja tarjoile sushiburritot seesamimajoneesin kanssa.
11. Tee seesamimajoneesi. Purista sitruunasta mehu. Sekoita mehu ja muut ainekset majoneesiin. Säilytä ja anna maustua jääkaapissa.

Vinkki: Sushiburritojen kanssa voit tarjoilla myös Shiracha- tai soijakastiketta.

Viinisuositus

Morgadio da Torre Alvarinho Vinho Verde 2015

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Portugali
15,48 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä