Softshell-rapuburgeri ja pikkelöityä wasabikurkkua

Resepti
Softshell-rapuburgeri ja pikkelöityä wasabikurkkua

Joko olet maistanut maailmalla suosittua softshell-rapuburgeria, jossa pihvin korvaa pehmeäkuorinen friteerattu rapu? Softshell-rapuja löydät pakastealtaasta ja jos et, pyydä kauppiasta tilaamaan.

Ainekset

4 annosta
45 min + 12 h maustumiseen
maidoton
*
4 pehmeäkuorirapua (soft shell crap)
2 tl suolaa
1 tl cayennepippuria
1 muna
2 dl kylmää vettä
2 dl vehnä- tai riisijauhoja
1 l rypsiöljyä
sormisuolaa
*
Wasabikurkut:
1 1/2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl wasabitahnaa
1 kurkku
3 rkl seesaminsiemeniä
*
Lisäksi:
4 hampurilaissämpylää
salaattia
chilimajoneesia
vihreitä tomaatteja

Valmistusohje

1. Valmista wasabikurkut tarjoilua edeltävänä päivänä. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri ja wasabi. Keitä 5 minuuttia.
2. Anna liemen jäähtyä.  Leikkaa pesty kurkku kuorineen pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet astiaan, kaada päälle jäähtynyt pikkelöintiliemi sekä seesaminsiemet. Anna maustua vuorokausi kylmässä.
3. Sulata ravut ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla. Mausta ravut suolalla sekä cayennepippurilla.
4. Sekoita huolellisesti kulhossa muna, vesi sekä jauhot. Kasta maustetut ravut taikinassa juuri ennen uppopaistoa.
5. Kuumenna öljy 180 asteiseksi (käytä paistoläpömittaria apuna). Uppopaista rapuja öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin punaisen värisiä, eli kypsiä.
6. Nosta ravut reikäkauhalla öljystä ja ripottele pintaan sormisuolaa heti kuumana.
7. Grillaa hampurilaissämpylöihin raidat grillissä. Viipaloi tomaatit.
8. Tarjoa ravut sämpylöiden välissä yhdessä salaatin, chilmajoneesin, tomaattiviipaleiden ja wasabikurkkujen kanssa.

Viinisuositus

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2012

Poistunut valikoimasta
Valkoviini / AC Alsace Grand Cru / Alsace, Ranska
Dopff & Irion
Riesling
16,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin leveän hedelmäinen, runsas, jopa hennon öljyinen maku komppaa herkullisesti suutuntumaltaan täyteläistä, friteerattua rapua. Wasabin mausteisuus pyöristyy mukavasti viinin hennon makeuden ansiosta. Rieslingin limettisyys, sitruksisuus ja mineraalisuus täydentävät ravun merellistä makumaailmaa. Nam!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä