Sitruunainen lohi-fenkolipasta

Resepti

Pasta on nopeaa arkiruokaa mutta tätä pastaa kehtaa tarjota vieraillekin. Keväisessä lohipastassa maistuvat sitruuna ja fenkoli.

Ainekset

4 annosta
20 min
*
300-400 g tagliatelle-pastaa
vettä
suolaa
1 fenkoli
150-200 g kylmäsavulohta viipaleina
2 tl fenkolinsiemeniä
3 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1 sitruuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita suolalla maustettu pastavesi kiehumaan.
2. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös lohiviipaleet pienemmiksi.
3. Paahda fenkolinsiemeniä kuumassa paistokasarissa tai pannulla, kunnes ne saavat väriä.
4. Lisää siementen sekaan kasvisliemi, kerma ja fenkoliviipaleet. Anna kiehua noin 5 minuuttia. 5. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
6. Raasta sitruunan kuori kastikkeeseen ja purista sekaan ruokalusikallinen sitruunamehua.
7. Sekoita kastike ja valutettu pasta. Lisää myös lohipalat ja ruohosipulit. Rouhaise sekaan mustapippuria.

Arkiviinisuositus

Steinschaden Grüner Veltliner Löss & Stein 2015

526027, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DAC Kamptal / Niederösterreich, Itävalta
Godfried Steinschaden
Grüner Veltliner
10,50 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä