viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Simpukka-pekonisalaatti

26.06.2012 Antti Vahtera

Huuhtele ja kuivaa salaatit, vihannekset ja sienet huolellisesti. Leikkaa purjo ja kurkku ohuiksi suikaleiksi ja sienet viipaleiksi ja sekoita ne friseesalaatin joukkoon. Asettele punasikurisalaatit lautasille, nosta friseesalaatti keskelle ja kaada hunajaviinietikkakastiketta päälle. Ruskista pekonisuikaleet rapeiksi ja valuta rasva pois. Paahda leipäkuutiot pannulla kullankeltaisiksi. Lisää simpukat ja mausta mustapippurilla. Jaa pekoni-simpukka-leipäkuutioseos salaatin päälle ja tarjoile heti. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g simpukoiden lihaa

150 g pekonia

100 g tuoreita herkkusieniä

puolikas purjo

1 tuore kurkku

1 dl hunajaviinietikkakastiketta

punasikurisalaattia

friseesalaattia

paahdettuja leipäkuutioita

mustapippuria myllystä

Hunajaviinietikkakastike

1 dl öljyä (mielellään maissiöljyä)

0,5 dl hunajaviinietikkaa

1 rkl Dijon-sinappia

1 munankeltuainen

1 tl sokeria

suolaa

valko- ja mustapippuria myllystä

veitsenkärjellinen cayennepippuria

Valmistusohje

Huuhtele ja kuivaa salaatit, vihannekset ja sienet huolellisesti. Leikkaa purjo ja kurkku ohuiksi suikaleiksi ja sienet viipaleiksi ja sekoita ne friseesalaatin joukkoon. Asettele punasikurisalaatit lautasille, nosta friseesalaatti keskelle ja kaada hunajaviinietikkakastiketta päälle.

Ruskista pekonisuikaleet rapeiksi ja valuta rasva pois. Paahda leipäkuutiot pannulla kullankeltaisiksi. Lisää simpukat ja mausta mustapippurilla. Jaa pekoni-simpukka-leipäkuutioseos salaatin päälle ja tarjoile heti.

Hunajaviinietikkakastike

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä