Ainekset
16-20 kpl
munaton
30 min + 30 min jäähtymiseen
*
2 levyä lehtitaikinaa
100 g herkkusieniä
ripaus suolaa
1 rkl oliiviöljyä
*
Punaviinikastike:
1 dl punaviinikastiketta (esim. HK)
1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
1 timjamin oksa
1 valkosipulinkynsi halkaistuna
1/4 tl suolaa
*
Lisäksi:
2–3 rkl vihreää pestokastiketta
6 viipaletta Härän kylmäsavupaistia (esim. HK)
1/2 dl pecorino-juustoa lastuina
(persiljaa)
Valmistusohje
1. Leikkaa kohmeiset voitaikinalevyt leivinpaperin päällä pitkittäin kahteen osaan ja vielä poikittain 4–5 osaan. Saat yhteensä 16–20 palaa.
2. Nosta leivinpaperi taikinoineen uunipellille, laita päälle toinen leivinpaperi ja kanneksi toinen (syvä) uunipelti. Paista taikinapaloja 225-asteisessa uunissa noin 9 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Saat rapeita, suoria lehtitaikinakeksejä, joiden päälle on helppo koota lisukkeet.
3. Valmista herkkusienitäyte. Pese sienet, leikkaa kahteen tai neljään osaan.
4. Levitä sienet leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
5. Paahda sieniä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
7. Jäähdytä huoneenlämmössä ja lisää sienet kastikkeeseen.
8. Kokoa tapakset. Levitä ohuelti pestoa jokaiselle lehtitaikinakeksille. Aseta päälle kylmäsavupaistia ja 1–2 sienipalaa. Koristele pecorinojuustolla ja halutessasi persiljalla.
Vinkki: Tarjoa sienitapakset juustokrokettien kanssa.