viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Sienitapakset

22.03.2018 Kira Weckman + Viinisuositus Kalle Naatula + Kuva Sami Piskonen

Tapas-ilta! Ystävät koolle ja punaviini pöytään.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

16-20 kpl

munaton

30 min + 30 min jäähtymiseen

*

2 levyä lehtitaikinaa

100 g herkkusieniä

ripaus suolaa

1 rkl oliiviöljyä

*

Punaviinikastike:

1 dl punaviinikastiketta (esim. HK)

1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa

1 timjamin oksa

1 valkosipulinkynsi halkaistuna

1/4 tl suolaa

*

Lisäksi:

2–3 rkl vihreää pestokastiketta

6 viipaletta Härän kylmäsavupaistia (esim. HK)

1/2 dl pecorino-juustoa lastuina

(persiljaa)

Valmistusohje

1. Leikkaa kohmeiset voitaikinalevyt leivinpaperin päällä pitkittäin kahteen osaan ja vielä poikittain 4–5 osaan. Saat yhteensä 16–20 palaa.
2. Nosta leivinpaperi taikinoineen uunipellille, laita päälle toinen leivinpaperi ja kanneksi toinen (syvä) uunipelti. Paista taikinapaloja 225-asteisessa uunissa noin 9 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Saat rapeita, suoria lehtitaikinakeksejä, joiden päälle on helppo koota lisukkeet.
3. Valmista herkkusienitäyte. Pese sienet, leikkaa kahteen tai neljään osaan.
4. Levitä sienet leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
5. Paahda sieniä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
7. Jäähdytä huoneenlämmössä ja lisää sienet kastikkeeseen.
8. Kokoa tapakset. Levitä ohuelti pestoa jokaiselle lehtitaikinakeksille. Aseta päälle kylmäsavupaistia ja 1–2 sienipalaa. Koristele pecorinojuustolla ja halutessasi persiljalla.

Vinkki: Tarjoa sienitapakset juustokrokettien kanssa.

Viinisuositus

Hewitson Baby Bush Mourvèdre 2016

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Etelä-Australia
15,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä