Rukiiset mustikkakarjikset

Resepti
Rukiiset mustikkakarjikset

Ainekset

12 kpl
40 min + 15 min paistamiseen
*
1 1/2 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
3 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
*
Täyte:
2 dl smetanaa
1 dl kermaviiliä
1 muna
2 rkl sokeria
4 dl mustikoita
*
Lisäksi:
kuusenkerkkäsiirappia

Valmistusohje

1. Valmista piirakkataikina sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa keskenään. Sekoita, kunnes saat tasaisen taikinan.
2. Sekoita toisessa kulhossa täytteen ainekset mustikoita lukuun ottamatta.
3. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele palat palloiksi. Kauli taikinapallot kaulimella ohuiksi pyöreiksi levyiksi.
4. Rypytä reunat ylös kuin karjalanpiirakoissa, jotta saat noin 1cm korkeat reunat.
5. Levitä mustikoita rypytettyjen pohjien päälle tasaisesti. Levitä mustikoiden  päälle smetanaseosta niin paljon kuin saat mahtumaan.
5. Paista 175-180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
6. Tarjoile jäähtyneenä kuusenkerkkäsiirapin kanssa.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä