viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Riistakeitto

14.02.2017 Resepti: Kira Weckman Kuva: Sami Piskonen

time Created with Sketch.
4 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tämä herkullinen riistakeitto vie kielen mennessään, ja on mitä oivallisin ruokavalinta esimerkiksi pakkaspäivän lämmikkeeksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

40 min + 3,5 h keittämiseen ja paistamiseen

*

Keittopohja:

2 sipulia

3 porkkanaa

1 varsisellerin varsi

1 kg hirven luita (tai muu riista)

2 laakerinlehteä

5 l vettä

*

Keitto:

350 g palsternakkaa

350 g lanttua

1 rkl tummaa siirappia

500 g - 1 kg hirven sisäpaistia (tai muu riista)

1 keltasipuli

4 rkl voita

4 rkl vehnäjauhoja

noin 1,5 l keittopohjaa (tai lihalientä)

2 rkl soijakastiketta

1 dl kuivattuja sieniä (torvisieni, suppilovahvero)

2 rkl herukkahyytelöä

1 tl kuivattua timjamia

1/2 tl rouhittua mustapippuria

2 tl merisuolaa (hienoa)

lehtipersiljaa

2 dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Valmista keittopohja. Kuori ja lohkoa sipulit, porkkanat ja selleri. Paahda kasviksia ja luita 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
2. Kaada luut, juurekset, laakerinlehdet ja vesi isoon kattilaan.
3. Keitä hiljalleen poreillen vähintään 2 tuntia. Mitä kauemmin keität, sen maukkaampi liemi. Kuori pintaan muodostuva vaahto välillä pois.
4. Käytä siivilöity liemi (noin 1,5 litraa) keiton valmistukseen.
5. Kuori keiton juurekset ja paloittele.
6. Levitä juurespalat uunipellille ja mausta siirapilla. Paahda 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
7. Leikkaa liha suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
8. Ruskista lihat ja sipulit voissa pannulla. Siirrä kattilaan.
9. Lisää joukkoon jauhot. Sekoittele. Lisää myös lämmin keittopohja tai lihaliemi, soijakastike, kuivatut sienet, hyytelö, timjami ja paahdetut juurekset.
10. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
11. Hauduta keittoa noin 30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja mureaa. Sisäpaisti kypsyy nopeasti, jos käytät “keittolihaa” vaatii se pidemmän kypsennysajan
12. Koristele riistakeitto lehtipersiljalla ja tarjoile ranskankermaa keiton lisukkeena.

Vinkki:
Valmista keiton liemi jo muutamaa päivää ennen. Riistakeitto valmistuu myös kaupan valmiista lihaliemestä. Pakasta ylimääräinen liemipohja, käytä keittoihin ja kastikkeisiin.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä