Ratatouille-piiras

Resepti
Ratatouille-piiras

Perinteiset ratatouille-kasvikset leivotaan taikinakuoreen ja paistetaan piiraaksi. Maistuu salaatin kanssa lounaaksi tai iltapalaksi.

Ainekset

6 annosta
kasvis
45 min+ 45 min paistamiseen ja jäähtymiseen
*
1 dl mantelijauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
200 g kylmää voita kuutioina
1 dl kylmää vettä
1 muna voiteluun
*
Ratatouille-täyte:
1 keltainen kesäkurpitsa (tai kaksi vihreää)
1 pieni vihreä kesäkurpitsa
2 pientä munakoisoa
3 luumutomaattia
1-2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 pieni keltasipuli
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
150 g pehmeää vuohenjuustoa
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl timjamia
100 g gruyere-juustoa
1 muna
1- 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Valmista taikina. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
2. Lisää joukkoon kylmät voikuutiot ja puristele käsin voi ja jauhot sekaisin.
3. Kaada sekaan sen verran kylmää vettä, että saat taikinasta tasaisen ja muovailtavan.
4. Muotoile taikina litteäksi pyöryläksi ja kääri kelmuun. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
5. Tee täyte. Pese ja viipaloi kesäkurpitsat, munakoisot ja tomaatit ohuiksi.
6. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla sekä oliiviöljyllä ja anna niiden maustua sillä aikaa, kun teet täytettä.
7. Kuori ja suikaloi sipuli, kuullota se pehmeäksi oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
8. Sekoita kulhossa pehmeä vuohentuorejuusto, hienonnettu valkosipuli ja timjami. Raasta gruyere-juusto.
9. Paista kasvisviipaleet parila- tai paistinpannulla (tai grillissä).
10. Kaulitse viileä taikina kahden leivinpaperin välissä pyöreäksi levyksi (halkaisija 35 cm)
11. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja nosta taikina uunipellille. Levitä taikinalle vuohenjuustoseos. Jätä noin 10 cm reunoista täyttämättä. Lisää kuullotettu sipuli vuohenjuuston päälle ja ripottele juustoraaste ympyräksi ulkoreunaan täytteiden päälle (jätä edelleen reuna vapaaksi täytteistä) Lado paistetut kasvisviipaleet siististi piiraan päälle.
12. Taita taikinareunat täytteiden päälle. Voitele reunat munalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä.
13. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia ja lopuksi 150 asteessa 20 minuuttia.
14. Tarjoile piiras lämpimänä raikkaan vihersalaatin kera.

Vinkki: Taikina voidaan tehdä jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Raa’an taikinan voi myös pakastaa.

Vinkki: Kypsennä piiras grillissä pizzakivellä tai valurautapannussa.

Viinisuositus

Raimat Castell de Raimat Merlot 2015

468017, Alkon tuotesivu
Punaviini / DO Costers del Segre / Katalonia, Espanja
Raimat
Cabernet Sauvignon, Merlot
13,18 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Muhevan hedelmäisen viinin paahteisuus sopii mainiosti piirakkapohjan samankaltaisten paahtuneiden makujen seuraan. Viinin viehkeä yrttisyys maustaa myös mukavasti piiraan kasvisten makuja. Juuston happamuus taittaa viinin särmää tehden siitä hedelmäisemmän ja pehmeämmän. Rustiikkisen maukasta.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä