Raparperi-vuohenjuustosalaatti

Resepti

Puutarhan kätköistä voi jo poimia kevään ensimmäisen raparperisadon. Kokeile raikasta raparperia pähkinäisten vuohenjuustopalleroiden pariksi salaattiin.

Ainekset

3-4 annosta
gluteeniton, kasvis, munaton
*
2 vartta (250 g) raparperia
1 rkl sokeria
1 rkl voita
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
150 g pehmeää vuohenjuustoa
1 pkt (70 g) salaattiversoseosta
1 pkt (70-80 g) baby-pinaattia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl hunajaa
*
Lisäksi:
balsamicosiirappia
raparperin kuorisuikaleita

Valmistusohje

1. Kuori raparperit ja leikkaa sormen mittaisiksi. Kuumenna sokeria pannulla, kunnes väri on kultainen. Lisää voi ja raparperi. Paista pari minuuttia, kunnes raparperit hieman pehmenevät mutta ovat vielä rapeita. Poista pannulta ja anna jäähtyä.
2. Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Kaada rouhe lautaselle ja anna jäähtyä. Ota vuohenjuustosta kahdella lusikalla nokareita (10-12 kpl) ja kierittele rouheessa.
3. Nostele salaattiversot ja pinaatti sekaisin kulhossa. Mausta öljystä, viinietikasta ja hunajasta sekoitetulla kastikkeella.
4. Jaa salaattiseos tarjoilulautasille. Nosta päälle raparperia ja juustopalleroita. Valuta pintaan balsamicosiirappia. Koristele halutessasi raparperin kuorisuikerolla.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä