Portviiniluumut

Resepti
Portviiniluumut

Kylvetä luumut portviinissä, niin saat sekametelisopan ylevän haastajan. Mikä parasta, tämä jälkiruoka valmistuu helposti ja nopeasti.

Ainekset

4-6 annosta
gluteeniton, munaton
30 min + 1 h jäähtymiseen
*
n. 500 g luumuja
1 dl punaista portviiniä
1 1/2 dl vettä
1 dl hillosokeria
*
Maustettu ranskankerma:
1 prk (200 g) ranskankermaa (ei kevyt)
3 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1 tl jauhettua kanelia
*
Tarjoiluun:
3 rkl pistaaseja rouhittuna

Valmistusohje

1. Poista luumuista kivet. Viipaloi luumut.
2. Mittaa viini, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta seos.
3. Anna porista muutama minuutti ja lisää luumut. Kypsennä noin 5 minuuttia tai kunnes luumut pehmenevät ja kastike muuttuu hieman paksummaksi. Huomaa, että seos jähmettyy hieman jäähtyessään.
4. Tee kastike. Sekoita ranskankermaan tomusokeri, sitruunamehu ja kaneli. Maista seosta ja lisää sokeria, jos pidät makeammasta tahnasta.
5. Tarjoa jäähtyneiden portviiniluumujen kanssa. Viimeistele annos pähkinärouheella.

Viinisuositus

Niepoort Ruby Port

Poistunut valikoimasta
Portviini / Portugali
Niepoort Vinhos
17,50 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin ihastuttava, tuoreen aromikas, tummasävytteisen marjainen aromikkuus sopii herkullisesti luumuiseen, makean portviinin höystämään, sitruksisen ranskankerman viimeistelemään ruokaan. Tasapainoinen yhdistelmä, jonka kruunaa viinin makean mausteinen maku, joka tuo hennon kanelisiin luumuihin lisämausteisuutta ja komppaa mukavasti pähkinärouheista lisuketta.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä