Portugalin kaneli-sitruunamaitovanukas

Resepti
Portugalin kaneli-sitruunamaitovanukas

Ainekset

4 annosta
gluteeniton
25 min + 1,5 h maustumiseen ja hyytymiseen
*
5 dl täysmaitoa
5 rkl sokeria
1 kanelitanko
1 sitruuna
2 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
tilkka vettä
3 keltuaista
ruokokidesokeria
*
Lisäksi:
punaherukoita tai muita marjoja

Valmistusohje

1. Mittaa maito, sokeri, kanelitanko ja pestyn sitruunan raastettu kuori kattilaan. Kuumenna lähes kiehuvaksi (85 asteiseksi).
2. Siirrä kattila liedeltä ja anna makujen uuttua liemeen 10 minuuttia.
3. Sekoita maissitärkkelysjauhot tilkkaan vettä.
4. Lisää keltuaiset yksitellen sekä maissijauhosuuruste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen lämpimän maidon joukkoon.
5. Anna seoksen saostua 5 minuuttia.
6. Siivilöi massa ja annostele tarjoiluastioihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
7. Ripottele pinnalle ruokosokeria ja paahda pintaa kaasupolttimella niin, että sokeri alkaa sulaa.
8. Tarjoile tuoreiden punaherukoiden kanssa.

Viinisuositus

Justino’s Malvasia 10 Years Old Madeira

394354, Alkon tuotesivu
Madeira / Portugali
Justino's Madeira Wines
19,68 € (0,375 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Väkevöidyn madeiran jäntevyys antaa suuntäyttävän pehmeälle jälkiruoalle ryhtiä. Vanukkaan sitruuna ja kaneli muodostavat aromien harmonian viinin makean mausteisen aromimaailman kera. Paahdetun sokerin ja viinin tuntuvan paahteisuuden yhdistelmä viimeistelee makunautinnon!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä