viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Portugalilainen lihapata, karitsa-cataplana

04.02.2021 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
12 h
servings Created with Sketch.
4-5 annosta

Perinteinen portugalilainen lihapata, cataplana, maistuu talven tuiverruksessa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4-5 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

30 min + 12 h marinointiin

*

800 g karitsan ulkofileetä

1 rkl hienoa (meri)suolaa

6 rkl oliiviöljyä

3 valkosipulinkynttä

1 rkl makeaa paprikajauhetta

1/2 tl mietoa chiliä (jauhetta tai pala tuoretta chiliä hienonnettuna)

1 tl kuivattua oreganoa

2 tomaattia (tai ½ prk säilykettä)

1 punainen paprika

4 rkl oliiviöljyä

1 keltasipuli

3 dl kuivaa valkoviiniä

2 dl lihalientä

(0,5 dl vaaleaa portviiniä)

tuoretta persiljaa tai korianteria

*

Tarjoiluun:

leipää

Valmistusohje

1. Putsaa karitsan ulkofileistä kalvot ja leikkaa lihat noin 2 cm kuutioiksi. Mausta liha suolalla.
2. Hienonna morttelissa (tai yleiskoneessa) oliiviöljy, kuoritut valkosipulinkynnet ja mausteet. Kaada seos lihan joukkoon, sekoita. Suojaa astia kannella ja anna lihan marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
3. Kalttaa eli kuori kaksi tomaattia, poista siemenet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös paprika. Hienonna kuorittu sipuli.
4. Lämmitä 4 rkl oliiviöljyä pannussa tai kasarissa (tai Cataplana-padassa) ja kuullota siinä hienonnettu sipuli (noin 5 minuuttia).
5. Lisää joukkoon lihat marinaadeineen ja paista kevyesti, noin 5 minuuttia, seos ei saa tummua.
6. Lisää tomaatit ja paprika, sekoittele pari minuuttia.
7. Kaada joukkoon nesteet. Mausta halutessasi tilkalla vaaleaa portviiniä. Kiehauta, ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia.
8. Poista pintaan kertyvä vaahto kauhalla. Mausta ruokaa tarvittaessa vielä suolalla.
9. Ripottele päälle reilusti hienonnettua persiljaa tai korianteria ennen tarjoilua. Tarjoile cataplana tuoreen leivän kera.

Viinisuositus:

Pinha Ribeiro Santo Reserva 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Portugali
11,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Karitsatartarleivät

time Created with Sketch.
30 min
Leipä
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka
Jälkiruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Ole oman keittiösi lihamestari – näin paloittelet karitsan takajalan

04.03.2024 Vinkit Kalle Tanner + Kuvat Nikola Tomevski + Tyyli Piia Honkanen

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä