Ponzupossu-salaatti

Resepti
Ponzupossu-salaatti

Ainekset

8–10 pikkuannosta
maidoton, munaton
20 min + 2,5 h kypsennykseen
*
800 g porsaan kasleria
*
Paistamiseen:
1 rkl öljyä
*
Mausteliemi:
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä (20 g)
2 dl vettä
1 dl Ponzu-soijakastiketta
3/4 dl fariinisokeria
1 lihaliemikuutio
2 tähtianista
1 kanelitanko
*
Kookoskastike:
1 dl kookosmaitoa
2 rkl limetinmehua
2 rkl ruokosokeria
*
Lisäksi:
1 ps (180 g) salaattisekoitusta
1 ruukku rukolaa
1–2 sitruunaruohoa
1–2 ruukkua korianteria
1 punainen chili

Valmistusohje

1. Ota kasleri huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen kypsentämistä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa viipaleiksi. Kuori inkivääri ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
3. Ruskista kasleria öljytilkassa valurautapadassa 1–2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on ruskistunut. Lisää pataan kaikki mausteliemen ainekset. Kiehauta.
4. Kypsennä pataa uunin keskitasolla 2 1/2 tuntia. Valele lihaa muutaman kerran kypsentämisen aikana paistoliemellä.
5. Poista liemestä kanelitanko ja tähtianikset. Revi possua haarukalla pienemmiksi paloiksi. Jätä possu liemen joukkoon jäähtymään tunniksi.
6. Sekoita kookoskastikkeen aineet keskenään kulhossa.
7. Huuhtele salaattisekoitus tarvittaessa lävikössä, taputtele kuivaksi talouspaperilla. Kuori sitruunaruohosta uloin kuorikerros, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Huuhtele chili, halkaise ja raaputa siemenet pois. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi.
8. Annostele salattisekoitusta pikkukulhoihin. Lisää kulhoihin revittyä possua, sitruunaruoho- ja chiliviipaleita sekä korianteria. Valuta päälle kookoskastiketta.

Viinisuositus

Bonterra Chardonnay 2016

541457, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Mendocino County / Kalifornia, Yhdysvallat
Bonterra Vineyards
Chardonnay, Muscat, Roussanne, Viognier
15,99 € (0,75 l)
Luomu
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin eksoottinen, lähes makea hedelmäisyys sointuu erinomaisesti possun hennon itämaiseen makumaailmaan. Chardonnayn kermaisuus täydentää yhdistelmää entisestään. Viinin vaniljaisuus ja annoksen makea mausteisuus viimeistelevät harmonisen makunautinnon.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä