viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Piparkakku-taatelijäädyke

13.12.2018 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

Piparkakkujäädyke on loistava joulujälkkäri, sillä sen voi tehdä pakastimeen jo viikkoa ennen tarjoamista.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 annosta

gluteeniton

30 minuuttia

*

75 g kivettömiä taateleita

2 rkl piparkakkumaustetta

1 1/2 dl siirappia

3 keltuaista

1-2 rkl sitruunamehua

5 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

*

Koristeeksi:

karpaloita

Valmistusohje

1. Saksi taatelit pieniksi paloiksi. Mittaa siirappi ja piparkakkumauste kattilaan. Lisää taatelit ja kiehauta seos.
2. Erottele keltuaiset kulhoon.
3. Kaada kuuma siirappiseos keltuaisten päälle samalla sähkövatkaimella vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
4. Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa.
5. Kääntele kermavaahto munavaahtoon. Lisää sitruunamehu. Kaada massa noin litran vetoiseen vuokaan. Pane vuoka pakastimeen vähintään 3 tunniksi.
6. Irrota jäädyke vuoasta ja koristele jäädyke karpaloilla.

Viinisuositukset

Pihistä

Torres Floralis Moscatel Oro

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Espanja
12,89 €
0,5 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Panosta

Krohn Lágrima Fine White Port

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Portugali
20,89 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä