Pinaatti-gorgonzolasalaatti

Alkuruoka
Pinaatti-gorgonzolasalaatti

Pinaatti-gorgonzolasalaatti ja italialainen, hieman päärynäinen prosecco ovat täydellinen pari.

Ainekset

4-6 annosta
gluteeniton, kasvis, maidoton, munaton
20 min
*
2 (300 g) päärynää
4–5 retiisiä
1 granaattiomena
100 g lehtikaalia
100 g babypinaattia
3/4 dl (50 g) pekaanipähkinöitä
*
Gorgonzolakastike:
100 g gorgonzola-juustoa
1 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Sekoita sauvasekoittimella juusto sekä kerma kastikkeeksi. Laita kylmään maustumaan. Jos haluat kastikkeesta löysempää, ohenna kylmällä vedellä tai kermalla.
2. Leikkaa päärynät ja retiisit ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylää apua käyttäen. Irrota granaattiomenasta siemenet.
3. Revi lehtikaalin lehdet kulhoon ja kaada juustokastike päälle. Sekoittele hyvin, jotta kastike leviää tasaisesti.
4. Kokoa salaatti. Nostele puhtaaseen tarjoilukulhoon pinaattia, pekaanipähkinöitä sekä kastikkeessa pyöriteltyjä lehtikaaleja vuoron perään kauniisti sekaisin. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja päärynä- sekä retiisiviipaleilla.

Viinisuositus

La Gioiosa Cartizze Prosecco Brut

526977, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / DOCG Valdobbiadene Superiore di Cartizze / Italia
La Gioiosa
Glera
24,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Päärynä on tämän viini-ruokayhdistelmän avainsana ja se maistuu niin viinissä kuin ruoassa. Granaattiomenan happamuus taas tuo korostuneesti esiin viinin kypsää hedelmäisyyttä, samoin kuin ruoan pähkinät ja juusto. Salaatin makumaailmaa täydentävät viinin sitruksiset ja kukkaiset ominaisuudet. Harmoninen, raikas yhdistelmä.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä