viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Pienet parsapiiraat

26.04.2018 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

Pienet parsapiiraat valmistuvat nopeasti ja kesyttävät parsahimon pikavauhtia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

15 kpl

kasvisruoka

25 min + 15 min paistamiseen

*

1 pkt (500 g) pakastevoitaikinalevyjä

15 vihreää parsaa

2 1/2 dl pecorino-juustoa raastettuna

1 dl ricotta-juustoa

3 rkl mintunlehtiä hienonnettuna

1 rkl sitruunankuorta raastettuna

sormisuolaa

mustapippuria

chiliä

Valmistusohje

1. Leikkaa jokainen sulatettu taikinalevy kolmeen osaan. Tee levyihin noin 1/2 cm kokoinen reunus veitsellä (älä leikkaa pohjaan saakka). Nosta palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
2. Leikkaa parsat sopivan pituisiksi siten, että ne mahtuvat taikinan reunusten sisään.
3. Sekoita pecorino-raaste, ricotta, minttu ja sitruunankuori keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella chiliä.
4. Painele seos taikinapalojen keskelle, reunuksen sisään. Nosta päälle parsat. Voitele taikinareunukset munalla.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
6. Raasta kuumien piiraiden päälle hieman pecorinoa ja purista päälle tilkka sitruunamehua.

Vinkki: Hyödynnä ylijääneet parsanvarret salaattiin tai pastaan.

Viinisuositus

Villa Maria Reserve Sauvignon Blanc 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Uusi-Seelanti
19,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä