Peruna-selleriskagen

Resepti
Peruna-selleriskagen

Peruna-selleriskagen tarjoillaan hauskasti sellerikupeista, lautasia ei välttämättä tarvita.

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, maidoton
30 min + 1,5 h kypsennykseen
*
1 mukulaselleri
2 perunaa keitettyinä
1 punasipuli
2 dl majoneesia
200 g ravunpyrstöjä
2 rkl tilliä hienonnettuna
1 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese selleri huolellisesti. Paahda selleri 180-asteisessa uunissa täysin kypsäksi, sellerin koosta riippuen 1–1,5 tuntia.
2. Halkaise kypsä selleri ja kaavi sisus talteen. Säästä “kuoret” tarjoilua varten.
3. Kuutioi keitetyt, jäähtyneet perunat. Kuori ja hienonna punasipuli.
4. Sekoita perunat, sipuli, majoneesi, ravut, tilli ja sitruunasta puristettu mehu keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää jäähtynyt sellerin sisus joukkoon.
5. Tarkista maku ja laita massa koverrettuihin sellerin puolikkaisiin. Tarjoile paahdetun leivän kera.

Viinisuositus

Redoma Branco 2017

554077, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DOC Douro / Portugali
Niepoort Vinhos
Arinto, Códega, Rabigato, Viosinho
18,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin viehkeä mineraalisuus ja yrttisyys tukevat annoksen makuja. Perunan ja sellerin maanläheiset aromit korostavat viinin hedelmäisiä vivahteita. Valkoviinin hento, makea mausteisuus ja mineraalisuuden kautta viiniin tuleva tietynlainen suolaisuus viimeistelevät maistuvan yhdistelmän.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä