viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Kahden parsan salaatti

21.02.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kahden parsan salaatti sopii erinomaisesti savustetun kalkkunan tai kalan lisukkeeksi kesäiselle aterialle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvis, munaton

valmistusaika 30 min

*

1 pnt vihreää parsaa

suolaa

vettä

100 g pecorino-juustoa

1/2 dl pinjansiemeniä

ripaus suolaa

50 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

2-4 rkl tomaattien öljyä

1 sitruuna

4 valkoista parsaa

Valmistusohje

1. Huuhtele parsat. Leikkaa tyvestä pois noin 2 cm eli kuivuneet päät.
2. Kiehauta suolalla maustettu vesi kattilassa. Kypsennä parsat kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia, riippuen paksuudesta. Ohuet parsat kypsyvät 1–2 minuutissa.
3. Jäähdytä parsat ja leikkaa ne pituussuunnassa halki.
4. Viipaloi tai raasta pecorinojuusto.
5. Paahda pinjansiemeniä paistinpannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Mausta paahdetut siemenet suolalla ja anna jäähtyä.
6. Laita keitetyt parsat kulhoon. Viipaloi sekaan aurinkokuivattua tomaattia ja mausta tomaattien öljyllä. Purista joukkoon sitruunan mehu.
7. Suikaloi raa’at valkoiset parsat ohuelti kuorimaveitsellä ja lisää suikaleet kulhoon. Lisää joukkoon myös juusto. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa oman maun mukaan.
8. Nosta salaatti tarjoiluastiaan ja koristele pinjansiemenillä.

Vinkki: Parsasalaatti sopii vaikkapa savustetun kalkkunan kanssa tarjottavaksi.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Lue lisää

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä