viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
parsa-kvinoasalaatti
Yleinen

Parsa-kvinoasalaatti

26.04.2018 Teresa Välimäki + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 + 30 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Parsa-kvinoasalaatti on brunssin ruokaisa salaatti, joka maistuu erityisesti kuivan proseccon kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 dl kvinoaa

4 dl vettä

1/2 tl suolaa

2 punasipulia

1 sitruuna

1/2 dl oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus sokeria

2 ruukkua lehtipersiljaa

2 ruukkua minttua

1 nippu vihreää parsaa

2 tl oliiviöljyä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

1 dl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Huuhtele kvinoa ja valuta lävikössä.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja mausta se kevyesti suolalla. Keitä kvinoaa noin 10 minuuttia vedessä.
3. Nosta kattila liedeltä. Anna jäähtyä.
4. Kuori ja suikaloi punasipuli.
5. Sekoita kulhossa sipulien joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu, oliiviöljy, suola, mustapippuri ja sokeri. Anna maustua.
6. Hienonna yrtit.
7. Kääntele yrtit ja kvinoa punasipulin joukkoon.
8. Huuhtele ja kuivaa parsat. Leikkaa tyvestä puiseva osa (2¬–3 cm) pois. Viipaloi parsat noin 1 cm paksuiksi kiekoiksi.
9. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista parsoja 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
10. Kääntele parsat kvinoa-yrttisalaatin joukkoon.
11. Paahda lopuksi pinjansiemeniin kuivalla, kuumalla paistinpannulle hieman väriä ja lisää kvinoasalaattiin.

Brunssiviinisuositus

Perlage Sgàjo Prosecco Extra Dry

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Veneto
14,26 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Pääruoka

Vihreä shakshuka

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Lähtölaskenta vappuun: 5 x prosecco

18.04.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Franciacorta – Italian kuohuviinien aatelistoa

09.04.2022 Viinilehden toimitus

Helppo ja herkullinen vegebrunssi + kuohuviinit

08.02.2022 Reseptit ja tyyli: Teresa Välimäki Kuvat: Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä