Paras uunipeltipasta

Resepti
Paras uunipeltipasta

Paras uunipeltipasta on nopeasti valmis ja pelastaa arjen.

Ainekset

4 annosta
munaton
15 min + 25 min paistamiseen
*
500 g tomaattimurskaa
2 dl lihalientä
1 tl viinietikkaa
1 tl sokeria
1 rkl tuoretta hienonnettu timjamia
1 l gnocchi-pastaa keitettynä (noin 6 dl raakana)
50 g serrano-kinkkua
*
Pähkinäjuustotahna:
1/2 dl hasselpähkinöitä
125 g mascarpone-tuorejuustoa
75 g sinihomejuustoa

Valmistusohje

1. Sekoita laakeassa uunivuoassa tomaattimurska, lihaliemi, viinietikka, sokeri ja hienonnettu timjami.
2. Levitä päälle kypsä gnocchi-pasta.
3. Rouhi hasselpähkinät. Sekoita kulhossa pähkinäjuustotahnan ainekset tasaiseksi tahnaksi.
4. Nosta juustotahnaa nokareina pastan päälle. Revi serranokinkkuviipaleita pienemmiksi paloiksi ja lisää vuoan päälle.
5. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Viinisuositus

Yali Wetland Reserva Gewürztraminer 2017

501387, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Valle de Colchagua / Rapel, Chile
Viña Ventisquero
Gewürztraminer
10,40 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin leveän hedelmäinen, lähes eksoottinen maku korostuu serranokinkun suolaiseen vivahteen ja pähkinöiden ansiosta. Sinihomejuusto ei tässä annoksessa haasta viiniä, vaan suolaisuudellaan tuo myös esiin viinin kypsää hedelmää. Suuntäyttävän viinin makea mausteisuus ja kukkaisuus viimeistelevät tasapainoisen yhdistelmän.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä