viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Paneroidut cheddartangot ja kesäsalaatti

14.06.2017 Aniko Lehtinen + Kuva Sami Piskonen

Kokeile cheddartankojen ja kesäsalaatin kanssa hedelmäisen raikasta golden ale-olutta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 pikkuannosta

kasvis

30 min + 2 h maustumiseen

*

250 g kovaa cheddarjuustoa

noin 1 dl vehnäjauhoja

1 muna

noin 1 dl korppujauhoja

1 /2 dl oliiviöljyä

*

Kesäsalaatti:

6-8 mansikkaa

1 ruukku jääsalaattia

1 puntti mangoldin lehtiä

*

Yrttinen olutvinegrette:

1 dl golden ale -olutta

2 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl balsamicoa

2 rkl oliiviöljyä

tuoretta timjamia

tuoretta salviaa

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Mittaa olutvinegretten ainekset kannelliseen astiaan, vaikka hillopurkkiin. Sulje kansi. Voit laittaa yrttien lehdet sekaan sellaisenaan tai soseuttaa muiden ainesten kanssa sauvasekoittimella.
2. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa muutama tunti. Ravista sekaisin ennen tarjoilua.
3. Leikkaa jääkaappikylmä juusto noin 1,5–2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
4. Kaada jauhot ja korppujauhot omille lautasille. Riko myös muna omalle lautaselle. Pyöräytä juustoviipaleet ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
5. Paista juustojen pinta rapeaksi pannulla oliiviöljyssä. Varo, ettei juuston sisältö valu ulos.
6. Valmista salaatti. Poista mansikoista kanta ja viipaloi ne. Pese ja revi salaatit.
7. Sekoita salaatti ja mansikat tarjoiluastiassa, pirskota vinegretteä salaatin sekaan. Annostele kuumat juustotangot salaatin päälle. Tarjoa heti.

Olutsuositus:

Kokeile seuraksi hedelmäisen raikasta golden ale-olutta. Esimerkiksi Kona Big Wave Golden Ale.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä