viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Pääsiäisen lampaanpaisti tattitäytteellä

26.06.2012 Antti Vahtera

Pääsiäisen lampaanpaisti haetaan tällä kertaa lihakaupasta ja täytetään tateilla. Ahh, mitä herkkua.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 lampaanpaisti (viulu) 2,5 - 3 kg

2 dl tatteja

1 silputtu salottisipuli

0,5 rkl tuoretta timjamia

2 rkl silputtua persiljaa

4 rkl dijon-sinappia

4-6 murskattua valkosipulinkynttä

1 sitruunan raastettu kuori

mustapippuria

Maldon suolaa

*

Uunijuurekset:

*

3 porkkanaa

1 pieni lanttu

1 pieni selleri

8 pientä salottisipulia

Valmistusohje

1. Pyydä lihakauppiastasi poistamaan paisti luuttomaksi siten että paisti jää yhtenäiseksi palaksi. Pyydä paistin luut mukaan.
2. Leikkaa tatit pieneksi kuutioksi ja paista pannulla voissa rapeiksi. Lisää pannulle vielä silputut sipulit ja paista kullankeltaiseksi.
3. Tee paistin sisälle viiltoja, jotta saat avattua paistin levyksi. Sivele mausteet ja sipuli-tattiseos paistin sisälle.
4. Rullaa paisti omaan muotoonsa ja sido tiukasti lämpöä kestävällä narulla. Anna maustua huoneenlämmössä muutama tunti ennen paistoa.
5. Aseta paistiin lihanlämpömittari. Nosta liha uunivuokaan luiden ja kuorittujen, paloiteltujen juuresten kanssa. Paista 220 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
6. Lisää vuokaan vettä niin paljon että juurekset peittyvät. Laske lämpöä 120 asteeseen ja jatka kypsennystä kunnes sisälämpömittari näyttää 57-60 astetta (riippuen haluamastasi kypsyydestä).
7. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia ennen narujen poistoa ja leikkaamista.
8. Tarjoile lampaanpaisti uunijuuresten ja liemen kanssa. Liemestä voit tehdä myös kastikkeen suurustamalla liemen jauhoilla, lisäämällä kermaa ja mieleisiäsi mausteita.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Alkuruoka
Pääruoka

Karitsapastrami, dijonkreemiä & piparjuurta

time Created with Sketch.
2 h
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

5 x viime hetken pääsiäisviini

04.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

TOP 5 pääsiäisen lammaspunkut

07.04.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä