viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahdettua turskaa, anjovista ja kaprista

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa turskafilee neljään osaan. Mausta ne pippurilla ja maltillisesti suolalla. Paista fileet vähässä voissa pinnoitetulla pannussa rapeiksi vain toiselta puolen, noin 3 minuutin ajan. Siirrä fileet voideltuun uunivuokaan ja jaa niiden päälle anjovisfileet sekä kylmässä vedessä huuhdellut kaprikset. Paahda kattilassa vähässä voissa salottisipulit ja valkosipulit (kuorineen) rapeiksi. Lisää joukkoon loppu voi, viinietikka ja sitruunamehu. Anna […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g turskafileetä

100 dl voita

12 kpl anjovisfileetä

2 rkl kapriksia

2 kpl salottisipulia silputtuina

12 kpl valkosipulinkynttä

4 rkl balsamiviinietikkaa

1 sitruunan mehu

mustapippuria myllystä

vain ripaus suolaa

Valmistusohje

Leikkaa turskafilee neljään osaan. Mausta ne pippurilla ja maltillisesti suolalla. Paista fileet vähässä voissa pinnoitetulla pannussa rapeiksi vain toiselta puolen, noin 3 minuutin ajan. Siirrä fileet voideltuun uunivuokaan ja jaa niiden päälle anjovisfileet sekä kylmässä vedessä huuhdellut kaprikset. Paahda kattilassa vähässä voissa salottisipulit ja valkosipulit (kuorineen) rapeiksi.

Lisää joukkoon loppu voi, viinietikka ja sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen kannen alla muutama minuutti. Ota kansi pois ja keitä vielä hetki. Paahda kalavuokaa 250-asteisessa uunissa 2–3 minuuttia. Nosta fileet lautasille ja lisää balsamietikkasipulit päälle. Tarjoa perunalumen ja rapean salaatin kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä