Paahdettua ahventa ja lämmin kasvissalaatti

Vahteran resepti
Paahdettua ahventa ja lämmin kasvissalaatti

Ainekset

500 g suomustettuja ahvenfileitä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl punaista chiliä silputtuna
mustapippuria myllystä
suolaa

Chili-öljy

1 dl oliiviöljyä
2 tl silputtua punaista chiliä
1 tl sweet chili -kastiketta
0,5 dl suikaloitua kevätsipulia

Lämmin vihannessalaatti

12 kpl pientä varhaisperunaa keitettynä
12 kirsikkatomaattia
2 dl kevätsipulia silputtuna
50 g chorizo -makkaraa kuutioituna
100 g rucola -salaattia
2 kpl sitruunaa
200 g sidesalaattia
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa

Valmistusohje

Puhdista ahvenfileistä mahdolliset ruodot ja keskipiikit. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja leikkaa pieneksi silpuksi. Mausta kalafileet chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda ahvenfileet nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä fileet hetkeksi toisinpäin. Tarjoile chili -öljyn kanssa.

Chili-öljy

Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna lämpimäksi. Tarkista suola.

Lämmin vihannessalaatti

Paista pieneksi kuutioitu makkara pannulla rapeaksi ja valuta siivilässä ylimääräinen rasva pois. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää sekaan tomaatit ja halkaistut perunat. Tomaattien pehmetessä, lisää silputut sipulit, makkarakuutiot ja salaatit. Anna lämmetä varovasti sekoittaen, mausta pippurilla ja tarkista suola.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä