viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Omena-kyssäkaalisalaatti ja lämmin suolaheinäkastike

13.09.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
25 + 15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Puutarhan omenat, pellon kyssäkaalit ja metsän sienet yhdistyvät lautasella herkäksi ja herkulliseksi salaatiksi, jonka kruunaa lämmin suolaheinäkastike.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

25 min + 15 min keittämiseen

*

2 kotimaista omenaa

1 kyssäkaali

kourallinen tuoreita sieniä

1 rkl voita

suolaa

mustapippuria

*

Suolaheinäkastike:

1 dl kuivaa valkoviiniä

1/2 dl valkoviinietikkaa

1/2 dl vettä

2 rkl salottisipulia hienonnettuna

150 g voita

suolaa

pippuria

1 tl sitruunamehua

2 rkl kuohukermaa tai kermavaahtoa

pieni nippu suolaheinää

Valmistusohje

1. Pese omenat ja kyssäkaali huolellisesti.
2. Leikkaa molemmat hyvin ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
3. Paista putsatut sienet voissa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
4. Valmista suolaheinäkastike. Mittaa kasariin viini, etikka ja vesi ja salottisipulisilppu. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on 1/4 alkuperäisestä määrästä. 5. Nosta kasari liedeltä ja sekoita joukkoon pieneksi paloiteltu kylmä voi.
6. Kuumenna uudelleen, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi haluttaessa.
7. Lisää kerma tai kermavaahto juuri ennen tarjoilua. Kuohkeuta kastike sauvasekoittimella, jos haluat kuohkeaa kastiketta. Lisää pieniksi suikaleiksi leikattu suolaheinä viimeiseksi juuri ennen tarjoilua.
8. Asettele lautaselle muutamat viipaleet kyssäkaalia ja omenaa, paistettuja sieniä ja koristele lämpimällä suolaheinäkastikkeella.

Viinisuositus

Trimbach Pinot Gris Réserve 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
24,28 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Miltä kuulostavat viinibaarien soittolistat?

09.04.2024 Maija Männistö + kuvat ravintolat

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä